poppenkast

 

De reden waarom en wanneer we denken geen contact te kunnen maken met HG/J of denken dat we niet gehoord worden, geen hulp krijgen, zijn precies die momenten dat we ons volledig identificeren met het lichaam, met de droom, met het ego.

Dat is de betekenis van je kunt J niet de droom in trekken. We moeten onze gedachtes naar J brengen, niet de pop, maar de gedachte dat we denken een pop te zijn en de identificatie ermee. Dáár ligt de connectie in de denkgeest. En dan kan ware communicatie plaatsvinden.

J ook als pop zien, als projectie en in de droom verwerken is wat we de wereld zien doen in o.a. 2000 jaar en nog wat christendom.

Dit zien en beseffen is het begin van het losmaken van de identificatie met de pop, met de projectie en de eerste stap terug naar de denkgeest, de bron, hierna kan de volgende stap gezet worden.

Zeggen ‘ik weet het niet meer’ heel oprecht zonder angst richting HG/J is toegeven dat de pop (de projectie) niets kán weten en er de wens is terug te schakelen naar de bron naar denkgeest. Zeggen ‘ik weet het niet’ vanuit wanhoop en angst is de wanhoop richten op de pop (de projectie) en zitten wachten tot de pop ineens met het antwoord komt en als de bron gezien wordt.

 

 

 

 

7 reacties
  1. Ik vind je blogs erg mooi en inspirerend. Wat ik wel jammer vindt is dat je op xanga zit wat in Nederland nauwelijks bekend is. Voordat jij me er op attent maakte had ik er niet van gehoord en dat terwijl ik al heel lang en intensief op internet actief ben. Misschien zou het een idee zijn om te switchen naar hyves. Momenteel is op de http://niemand-hier.hyves.nl een actieve groep met de Course bezig die wel wat versterking zou kunnen gebruiken. Het zou fantastisch zijn als je bijv. een profiel op hyves zou aanmaken en je blogs in deze en andere groepen kan plaatsen. Je zou dan veel meer mensen kunnen bereiken en inspireren. Maar als jij voelt dat Xanga jouw pad is dan dat natuurlijk het beste. Ben in ieder geval erg blij dat ik van je blogs kan kennisnemen. 

    Like

  2. JWKaiser zei:

    Ja,en net zo als Gary Renard dus in zijn avonturen Arten & Pursah als verschijningen op de sofa in zijn woonkamer ervaart, zijn die ontmoetingen feitelijk buiten het referentiekader van het tijdruimtelijke, en alleen maar schijnbaar hier. Immers zij stellen zijn eigen identiteit (Pursa) of die van naaste verwanten (Arten) voor uit ‘andere levens’. Zo is dus ook de ontmoeting met Jezus alleen maar mogelijk door ons tot hem te wenden in de denkgeest. Daarom zegt de Cursus ook steeds dat lichamen niet kunnen communiceren. En eigenlijk weten we dat ook wel. Het klopt meteen. De enige communicatie is in de denkgeest. 

    Like

  3. JWKaiser zei:

    @shiva7777 – hoi. Ik zie eigenlijk niet waarom dat zoveel uitmaakt. Deze week is het Xanga, volgende week is het Hyves, of omgekeerd. Het voornaamste is dat ik op het internet, op het moment dat ik er op zit, ik ook in Tokyo of Parijs ben, of, zoals nu vanuit NYC jou antwoord kon geven. Zelf had ik bijna 2 jaar een inschrijving op een Xanga blog van iemand anders, via email, voordat ik me ooit over Xanga druk maakte, laat staan er een blog begon…

    Like

  4. @shiva7777 – Dank je voor je reactie.De reden waarom ik op xanga ben terecht gekomen is dat ik in nauw contact sta en samenwerk met Rogier Fentener van Vlissingen die in NYC woont en daar met zijn blog ook over de Cursus op Xanga begonnen is omdat Xanga in Amerika heel groot is. http://rogierfvv.xanga.com  Anderen zoals Joe Jesseph zeer inspirerende man schrijver ook over de Cursus zat ook op Xanga (helaas overleden).  We bereiken zo een enorme gemêleerde groep mensen. Ook een reden dat Rogier en anderen voor Xanga hebben gekozen is dat je juist niet in zo’n hele kudde op hetzelfde gerichte mensen terecht komt.Het is leuk als je juist niet weet waar het terecht komt en er misschien iemand mee inspireert op wat voor manier dan ook. Dat vind ik, vinden we wel spannend. We bedachten dat Xanga misschien hier ook zou kunnen gaan groeien en ook om het internationaal te houden. Nou ja ondertussen gebeurt er niet veel op Xanga Nederland, dus ik zou ook kunnen zeggen hé kom gezellig bij Xanga Verder hebben we nog een gezamenlijk blog over JW Kaiser een zeer groot en spiritueel zeer inspirerende man die absoluut zijn tijd ver vooruit was en samenwerkte met Margreet Hofmans en de Open Veld bijeenkomsten organiseerde op het Oude Loo. Absoluut pré-Cursus materiaal en jaren vóór dat de Cursus uitkwam en hier in Nederland onder onze neusjes.  http://jwkaiser.xanga.com/ Maar ondertussen neem ik je idee wel in overweging, we zullen zien wat de bedoeling is Dank je! Ondertussen kunnen we wel gewoon elkaars linken doorgeven, niet waar. groet, Annelies

    Like

  5. Bedankt voor het antwoord en het doorgeven van de blog van Rogier. Ik heb op de niemand hier groep een link naar jouw xanga blog gezet. Misschien dat het technisch mogelijk zou zijn om als je een profieltje bij hyves aanmaakt dat ook jouw xanga berichten daar verschijnen, maar dat weet ik niet.

    Like

  6. @shiva7777 – ja misschien wel, dat lukt ook zonder problemen op facebook, waar ik ook zit. Ik zal het eens gaan onderzoeken, dank voor de tip!

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.