Meningen zijn altijd onwaar

Op egodenkgeest niveau, dat is dus het geloof in projecties, dat wat we ons zelf en onze wereld noemen, is een éénduidige mening over iets niet mogelijk.
En waarom niet, omdat het uit pure fantasie ontstaat en alles wat maar gedacht (gefantaseerd) kan worden een mogelijke mening vormt.
Misschien een leuk en schijnbaar creatieve tijdsbesteding, uit verveling wellicht (ik ben me ervan bewust dat ik nu ook een gefantaseerde mening geef, waarvan er nog tientallen variaties op zijn te bedenken), maar totaal zinloos als “ding” (gedachte) op zich.
Meningen als waar aanzien is altijd een gedachte afkomstig van de keuze voor ego. En hebben altijd als doel af te scheiden van Één. Een ander doel hebben ze niet.
(Ik voel nooit onvrede om de reden die ik denk. (WdI.5))

Dat wil niet zeggen dat het niet goed is als er nog meningen langskomen, maar ze kunnen als de denkgeest daar aan toe is een andere functie krijgen.
Dus ogenschijnlijk kan de schijnbare (ego) “ik” nog een mening ventileren, maar tegelijkertijd is daar de bewuste keuzemakende/waarnemende denkgeest die alles overziet en zich bewust is van zijn (ego) keuze, maar besluit er “anders” naar te kijken, niet vanuit vormgerichtheid, dus de situatie waar makend, maar vanuit de keuze voor Heilige Geest, een weten dat er wordt gekozen voor afscheiding en dat dat niet hoeft, er kan ook voor terug herinneren in één worden gekozen en dan wordt de zogenaamde situatie en de mening erover totaal anders ervaren. En alleen nog maar gezien als een kans om de andere keuze te maken en te vergeven.
Op “het doek”, de droom, het verhaal, hoeft niets verandert te worden, het is immers een projectie: “An outward picture of an inward condition”. Je loopt immers in een bioscoop ook niet naar het doek om daar iets te veranderen aan de film, nee je (de denkgeest) gaat naar de projector, de denkgeest, de bron, en maakt daar een andere denkgeest keuze met als resultaat dat ook al ziet het plaatje, de projectie er nog precies zo uit, door de andere keuze het totaal anders ervaren wordt.
Projecties, plaatjes, sprookjes, fantasieën, meningen, dromen worden nooit waarheden, maar staan alleen symbool voor de keuze die gemaakt wordt. En er zijn maar 2 keuzemogelijkheden, waarvan er dan ook nog maar één Waarheid vertegenwoordigt; de keuze voor ego (afscheiding) of HG/J (het terug willen herinneren in Éénheid).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: