Schuldgevoel

Dit blog heb ik geschreven in 2009, net nadat de denkgeest een definitief besluit nam om terug te leren herinneren in Één, Liefde, God, en alles wat dat blokkeerde op te laten ruimen dmv ware vergeving.
Ik plaats het nog een keer nu 10 jaar later omdat er het besef is dat terug herinneren een proces is. En dat ik het toen weliswaar in een flits overzag, maar het allemaal nog door de ervaring heen moest stap voor stap.
Het ego kan en zal hierop reageren met, nou beetje dom dat je er zo lang over doet, (herken het schuldgevoel hierin, dat is belangrijk) maar ik weet dat deze reactie slechts een keuze vertegenwoordigt waar ik als steeds bewuster wordende keuzemakende denkgeest zelf voor kies, en wel niet om de reden die ik denk, namelijk dat ik te dom ben en langzaam, maar om de ene reden die achter elke ego gedachte zit, namelijk de wens om afgescheiden te blijven van Éénheid, Liefde God.
En nu ik die ene verantwoordelijkheid steeds beter ga beseffen, besef ik ook dat elke schijnbaar probleem in de wereld (wat niets anders is dan een projectie vanuit de keuze voor het ego) slechts van mij vraagt opnieuw te kiezen en nu voor Heilige Geest. Een ander soort keuze is niet mogelijk. Want keuzes op vorm niveau zijn schijnkeuzes, die afleiden (met opzet) van de ene keuze die gemaakt kan worden en terug leidt naar Éénheid, Liefde, God.

illusje


Schuldgevoel komt vanuit de denkgeest die denkt afgescheiden te zijn van zijn Bron. In de praktijk van het dagelijkse leven lijkt schuldgevoel het gevolg te zijn van iets wat ik doe in de buitenwereld. Ik verzuim iets te doen en voel me daar dan schuldig over. Het gaat gepaard met een emotie. Dit idee en deze emotie zorgen ervoor dat ik stevig vast blijf zitten in dit waanidee.
Zodra ik door heb dat niet de buitenwereld de bron is, maar de denkgeest die de gedachte van afscheiding naar buiten projecteert in een poging het kwijt te raken, kan er een verandering in gang worden gezet.
Ik, als de waarnemer, kan dan samen met HG/J , (dat gedeelte van de denkgeest dat weet dat het nog steeds in verbinding staat met zijn Bron) boven het slagveld hangen en oordeelloos kijken en dan kiezen vanuit welke bron ik voortaan wil kijken vanuit…

View original post 48 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: