De enige keuze

De “echte vrijheid” om te kiezen is gelegen in de keuze te kiezen tegen het ego (de keuze voor zonde, schuld en angst, oftewel voor de onjuist gerichte denkgeest) en vóór de Heilige Geest (de keuze voor Liefde, Waarheid, Eénheid, God oftewel voor de juist gerichte denkgeest).

Dat is de enige keuze die gemaakt kan worden, binnen het concept: de droom, de illusie. Waarbij aanvaard wordt dat dan tegelijkertijd de keuze voor het egodenken volledig illusoir en daardoor volledig zinloos en onmogelijk is.

De enige overgebleven ware keuze, nog steeds binnen het concept van de droom, die van vóór Heilige Geest (juist gericht denken) is het logische gevolg van volledig oordeelloos inzien (doordat de (ego) angst verdwenen is) dat wordt ingezien dat de keuzen die tot nu toe gemaakt werden zonder waarde waren en alleen tot doel hadden af te scheiden van Waarheid, een onmogelijke en zinloze keuze, de keuze voor zinloze dromen van bedrog en illusies.

En het enige zinvolle wat overblijft aan de keuze voor het egodenken, zolang er nog ervaren wordt in de droom, is elke egogedachte+projectie als vergevingsmateriaal en vergevingskans te zien, en er op te vertrouwen dat de rest, de effecten vanzelf zullen volgen.

2 reacties
 1. Frits zei:

  Niettemin, als de keuze voor het ego-denken een onmogelijke keuze is, is de keuze voor de juist gerichte denkgeest (heilige geest) niet werkelijk een keuze en kan er geen keuze genomen worden.

  Dit niet om je “terecht te wijzen” maar gewoon even omdat ik dat zo komisch vindt en omdat het zo klopt met dit dromen van de droom waarin niets is dat alles lijkt te zijn. Dus wanneer er de “juiste keuze” wordt gemaakt blijkt dit geen keuze te zijn geweest omdat de keuze voor het ego-denken nooit genomen kan zijn. Hilarisch. 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. illusje zei:

  ja, precies, de humor hiervan inzien, in plaats van alles zo serieus te nemen, is zooooo belangrijk.
  En in de wereld van de illusie is logischergewijs alles een illusie, dus ook het keuzen maken. Maar daar we alleen het concept “keuzen maken” kunnen begrijpen binnen de illusie van het ego, kan dit concept gewoon (her)gebruikt worden, maar nu met een ander doel. En ook weer, een doel wat eigenlijk geen doel is, omdat het IS en nooit NIET “IS” geweest.
  Het hele concept Ware Vergeving is ook alleen maar een hulpmiddel binnen waar we denken en geloven te zijn en dus ook volledig onnodig in dat wat IS.
  We worden dus aangesproken op het niveau waar we denken en geloven te zijn.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: