NU, NU, NU, NU…

Ik werd wakker met weer dat sterke tijdloze NU gevoel, waarin zich alle problemen lijken op te lossen, omdat ik NU over problemen uit het verleden en de eventuele gevolgen in een toekomst denk, beseffende dat ik ze NU denk en ze alleen maar NU kan denken. Daardoor verliezen gedachten over verleden en toekomst hun kracht en trekt alles zich terug in één NU gedachte.
En toen herinnerde ik me dat ik hier al eens over geschreven had. En meteen het besef, ja er lijkt een verleden te zijn waarin ik iets schreef over het NU. Maar het is nog steeds alleen maar een gedachte en wel in het NU. Ik kan niet anders denken dan NU, het tijdloze NU. Vandaar nog maar weer een keertje herbloggen, denk ik NU.

illusje

Er is een gedachte over gisteren, over het verleden, er is een gedachte over morgen, de toekomst, er is een gedachte over nu, wat er nu gebeurt, er zijn honderden gedachten, en ze zijn allemaal NU. Ze spelen niet in een verleden of in een toekomst, ze spelen in de denkgeest en dat is altijd NU, ik denk ze NU en NU en NU er is niets anders, ook deze gedachte is NU. En het woord NU is slechts een omschrijving van een gedachte over NU, in het NU.

Het NU is niet iets wat zich in tijd en ruimte bevindt en afspeelt, dat kan geen NU zijn, dat is juist een vlucht uit NU.
Het NU in ruimte en tijd is wat projectie is. Het is de NU gedachte van de denkgeest die naar buiten vlucht, op de vlucht voor zichzelf.
Maar de projectie kan niet het NU van zich…

View original post 924 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: