“rennen springen vliegen duiken vallen opstaan en weer doorgaan…”, (niet)

Elke beweging die ik denk en geloof te maken, lopend, rennend, rollend, zwemmend, rijdend, fietsend, vliegend, ademend, haastend, vertragend, afremmend, kortom elke beweging die ik maak om ergens te komen en weer terug, beeld symbolisch en verborgen uit hoe ik probeer uit Waarheid, Eenheid, God, Liefde weg te komen en tegelijkertijd daaronder weer verborgen mijn wens om juist terug te herinneren in Waarheid, Eenheid.
Het is als rennen op een lopende band, ik ren me rot, maar ga nergens heen en kom nergens aan, het geniale plan van de denkgeest die wil geloven in afscheiding van Eenheid, iets wat bij definitie onmogelijk is, maar kennelijk wel over gedroomd kan worden.
Een aardige reminder als ik weer eens haast heb, of juist niet in beweging te krijgen ben en vooral anderen de schuld geef van alles wat niet lijkt te lukken of verkeerd lijkt te gaan, of mijzelf de schuld geef, wat precies hetzelfde is als andere de schuld geven. Mijzelf als een lichaam zien dat iets doet is immers ook niets anders dan een projectie en en ook een manier om weg te rennen van Zelf, het Niets/Alles.
En ook al ervaren we alles schijnbaar individueel, de beweging die gemaakt wordt om in afscheiding te blijven en het verlangen om terug te herinneren in waar nooit uit is vertrokken is een gedeeld belang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: