Ongeduld omgekeerd…

‘Is extreem ongeduldig’, staat er in mijn ego-blauwdruk.
Ongeduld dient dus een doel, net als al mijn eigenschappen en karaktertrekken.
Het dient niet het doel dat het lijkt te dienen, namelijk mijn functioneren (goed/slecht) als lichaam in een wereld, maar het verborgen ego doel; afgescheiden zijn en blijven van Eenheid, Waarheid, Liefde, God.

Ok, dacht ik toen ik weer eens in zo’n ongeduld stuk zat en het behalve voelen en ervaren ook mijn observeer post innam en me toen meteen vanuit die positie afvroeg, wat gebeurt er als ik niet meer ongeduldig zou zijn? En ik kreeg toen als antwoord, niet wat ik eigenlijk verwachtte: eindeloos geduld, maar: ‘dan kan niets mij meer wat schelen’. Ah, dat is de angst van het egodenken hierachter, de andere zijde van de ego medaille. Ongeduld met aan de andere kant van de dualistische egomedaille niets meer kunnen schelen, niets meer willen, kunnen, mogen, de stilte van het ‘niets’. Ongeduld houdt de boel, de droom, op een angstige, (want beide van ego en ego is angst) luidruchtige, onrustige manier in stand binnen mijn blauwdrukje.
Ah, dus dat heeft de functie ‘ongeduld’ eigenlijk voor mij, het gaat helemaal niet om ongeduldig zijn over iets of iemand het is een manier om ‘veilig’ in het egodenken te blijven dus in afscheiding.

Mooi zo, en wil ik daar mee doorgaan, wil ik hierin gelijk blijven hebben, wil ik ‘ongeduld’ deze functie blijven geven?
Nee, want ik wordt er behoorlijk beroerd van, terwijl ik tegelijkertijd weet dat het niet hoeft en alles, zelfs in de droom (vorm), altijd wel goed komt op de een of andere manier.

Wat blijft er dan nog anders over dan zo’n eigenschap, naast nog vele anderen natuurlijk, als deze wordt doorzien, zoals gebeurde, tijdens dat het wordt ervaren, alleen nog maar te zien (vanuit de waarnemende denkgeest post) als eye opener en te ‘Vergeven’, wat inhoudt: doorzien, terugnemen en op laten lossen in het niets waar het ook vandaan komt?
En dan krijgt die hele ego-blauwdruk een geheel andere functie…
Dan pas zal de omkering van ongeduld, Eindeloos Geduld zijn.
Dient het ten minste nog ergens voor 🙂

Dit voorbeeld op de eerste plaats om het voor mijzelf even heel scherp te krijgen en ook om te laten zien, dat eerlijk kijken naar elke angst gedachte hoe geniaal vermomd ook onontbeerlijk is in het proces van ontwaken. En niet gewoon weer een ego oplossing te volgen.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: