Durven eerlijk te zijn

Durf ik mijn ‘ergste’ egogedachten eerlijk onder ogen te zien?
Wat is daar voor nodig om dat te kunnen en te willen vooral?
Alles wat ik als buiten mij ervaar heb ik daar buiten geprojecteerd als symbool voor afscheiding en zijn dus afkomstig uit de keuze voor zonde, schuld en angst.
Ook al denk ik nog zoveel te houden van iemand of iets, zolang ik iemand of iets als autonoom buiten mij zie, zie ik dat zo omdat ik afscheiding, dus vormen van zonde, schuld en angst projecteer. Het lastige is, en aangeeft dat het ego afscheidingsdenken heel slim in elkaar zit, is dat ik heel erg kan lijken te houden van of heel erg geef om, of gesteld ben op die iemand of iets die buiten mij lijkt te bestaan.
Voordat de waarnemende en ervarende ‘ik’ (denkgeest) onder ogen wil en durf te zien dat zolang ik iemand of iets als los van mij zie en ervaar het om ego liefde en ego geven-om gaat en zolang ik hier nog voor terugdeins en met afschuw dit blijf ontkennen, blijf ik stug voor egodenken en ervaren kiezen.

Eerlijk al mijn diepst verborgen egogedachten onder ogen willen en kunnen zien, kan niet geforceerd worden, geaffirmeerd worden, over gemediteerd worden of door doen alsof opgelost worden. De denkgeest zal daar aan toe moeten zijn, zodat de keuze voor ‘Het’ andere Doel, terug herinneren in Eenheid, een logische keuze zal zijn.
Als de denkgeest eraan toe is, zal het onder ogen willen en durven zien niet meer als een onmogelijke bedreiging voelen, maar als een noodzakelijke stap die aan de Hand van Bereidwilligheid gezet kan worden, omdat gezien wordt dat het onder ogen zien van al mijn ego-afscheidings-gedachten noodzakelijk is om werkelijk te kunnen Vergeven en me volledig te Herinneren en te ontwaken uit de droom van afscheiding.
Al mijn speciale relaties zullen dan worden her-gebruikt en symbolen worden voor terugkeren in Liefde, in plaats van voor afscheiden van Liefde.

4 reacties
 1. Frits zei:

  Ik begrijp wat je zegt, maar iemand die nog vast zit aan zijn eigen ‘ik’ (in de ego-denkgeest, als het ware) zal het compleet anders lezen (vermoed ik). Het kan namelijk worden gezien alsof ‘jij’ het kan doen wanneer de denkgeest er klaar voor is, terwijl die ‘jij’ uit de optelsom wordt verwijderd wanneer de denkgeest er klaar voor is. Die ‘jij’, onze ‘ik’ dus, ‘dat wat wij denken te zijn’, is er dan niet meer om het ‘te doen’, het wordt gedaan door dat wat doet en is het gedane, en dat zijn ‘wij’ als entiteiten niet.

  Het is zo moeilijk om dit in woorden te vatten, omdat er geen woorden voor zijn om het in te vatten. Maar we blijven het proberen, nietwaar? 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. illusje zei:

  Ja, absoluut zal dit gelezen worden en begrepen worden op een niveau waar de denkgeest denkt en geloofd en ervaart te zijn. Maar ik schrijf het ook niet voor ‘een iemand anders’, ik schrijf op wat ik denk, om zo eerlijk mogelijk te zijn tegen mijzelf, de denkgeest, de ervarende denkgeest ervaring, waarvan ik ook ‘weet’ dat er maar één is en ‘het’ dus altijd herkend zal worden, herkend door enorm veel weerstand te voelen, wat natuurlijk altijd een ego reactie is, of door nog wel weerstand te voelen, maar dit als een reminder zien en weten dat daaronder de diepe natuurlijke wens verborgen ligt om terug te herinneren in Liefde en het een Uitnodiging is.
  Ja, en over ‘doen’ heb ik nu al zoveel geschreven, dus ik ben blij dat je het nog even samenvat, hoef ik het niet weer te doen, want mijn stukkies zijn altijd al zo lang 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Frits zei:

   Ik weet dat je het voor jezelf schrijft, net als ik dat doe, maar je stukje triggerde mijn reactie die ik vervolgens ook weer gewoon voor mijzelf plaatste. 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. illusje zei:

  Ja, in de grenzeloze waarnemende ervarende ervaring wordt ‘speciaalheid’ (afscheiding) niet meer serieus genomen en als ‘waar’ gezien en ervaren. ‘Het’ kijkt en ervaart en doet verder niets…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: