De kracht van de egodenkgeest

Onderschat en ontken vooral de kracht van de egodenkgeest niet.
Kijk eens wat de egodenkgeest allemaal nodig heeft en moet doen om Waarheid, Eenheid aan de aandacht te onttrekken en te doen laten vergeten! Een hele wereld, een heel universum, bergen en bergen aan opgeworpen bedachte blokkades met maar één doel; ontsnappen aan Eenheid. Er is een enorme denkkracht voor nodig om toch te geloven dat het onmogelijke mogelijk is.
Dus noem jezelf niet zwak als het maar niet lukt te ontwaken, terwijl je het zo graag lijkt te willen. Integendeel er is enorm veel wilskracht voor nodig de natuurlijke staat van Eenheid te doen laten vergeten en te ontkennen.
De egodenkgeest zal nooit krachtig genoeg zijn om Eenheid echt te vernietigen, maar het heeft wel de kracht dat te kunnen en willen geloven.
Het kost enorm veel energie de wil om weerstandsgedachten in stand te houden, een heel universum aan wilskracht energie.

Pas als de denkgeest dermate uitgeput is en gewoon niet meer verder kan, het niet meer lukt de weerstand in stand te houden, de weerstand breekt, opgeven het enige is wat nog rest, dan pas zal de natuurlijke staat van Eenheid weer in de herinnering terugkeren.
En dat is eigenlijk de uiteindelijk onvermijdelijke staat van de denkgeest die eraan toe is zichzelf terug te herinneren in zijn natuurlijke Staat.

Dus hard werken, vechten, je best doen om te ontwaken? Vergeet het maar, het enige waarvoor we hard werken, vechten, lijden, opofferen, ons best doen, is juist om te voorkomen dat ‘ik’, de denkgeest ontwaakt uit de slaap en dromen van waanzin.

Voor de egodenkgeest is zwakte een vorm van zonde, schuld en angst, niet omdat we sterk moeten zijn om te overleven in een wereld, maar omdat zwakte een bedreiging is. Een moment van zwakte kan een onherstelbaar gat slaan in de verdedigingsmuur van de egodenkgeest en dat moet te allen tijden voorkomen worden. Daar wordt tijd dan ook voor gebruikt.

Voor de eraan toe zijnde denkgeest is dat moment van zwakte een zegen, omdat dan even de sluier van weerstand vervaagt en de herinnering weer even wordt herinnerd. Dan start het omgekeerde proces van ontwaken door langzaam aan stap voor stap zonde, schuld en angst in al zijn vormen, de motor die de egodenkgeest draaiende houdt, van zijn brandstof af te sluiten, totdat hij is uitgedoofd…

 

4 reacties
 1. Mark van Roosmalen zei:

  Bezield betoog.

  Verlangen naar huis en volhouden dat je het best zelf redt. Nog maar eens je kamer opnieuw behangen met dat motiefje dat je ergens aan doet denken, maar-wat-was-dat-ook-al-weer. En niet vergeten dat blauwe boek te lezen. Daar staan me toch goede dingen in!

  Het is waar wat je zegt. Eenmaal door het ijs gezakt -het ergst wat me kan overkomen- ben ik volkomen weerloos en terwijl ik voor mijn gevoel oplos is daar ook die warmte en dat uitdijen en die glimlach op het gezicht van wie mij weerloos ziet en het ‘ergens’ weten dat ik op mijn sterkst was. Nou ja, IK? 😉

  Het enige wat ik kan doen is ontspannen en alert zijn. Dat kan alleen maar in DIT moment. En meer is er niet.

  Prettig weekend gewenst,

  Mark

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zei:

  “There Is A Crack In Everything
  That’s How The Light Gets In….”.❤ Leonard Cohen

  Geliked door 1 persoon

 3. Therese zei:

  Precies. Geloof die spiripraatjes niet als:
  ‘Maak werk van je leven’,
  ‘Start vandaag met lichter leven’,
  ‘Zet dromen om in actie’,
  ‘Werk aan zelfontplooiing’
  ‘Werken om je leven zin te geven’
  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar dat werkt niet echt.
  Inderdaad ‘dat moment van zwakte is een zegen”.
  Heel treffend gezegd.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: