Atheïsme

Atheïsme betekent voor mij het doorzien dat een god zoals die door alle geldende religies, godsdienstige en spirituele stromingen wordt voorgesteld en als beeld ‘werkelijk’ wordt gemaakt niet bestaat, dan alleen als een geloof in denkbeelden + projecties vanuit de afgescheiden denkstaat van de denkgeest, dat wat we egodenkgeest noemen.
En dat wat we egodenkgeest noemen is een denkstaat vanuit het geloof in zonde, schuld en angst.
Dientengevolge is de god die door de egodenkgeest is bedacht en geprojecteerd een uiterlijke weergave van een innerlijke toestand.
En die innerlijke egodenkgeest toestand is het geloof in zonde, schuld en angst.
Derhalve is het resultaat een god die zonde, schuld en angst verkondigt en uitbreid.
Althans zo lijkt het, want het is (gelukkig) nog steeds slechts een geloof in een egodenkgeest gedachte + projectie en niets meer of minder dan dat.

Waarom kiest de egodenkgeest hiervoor?
Op de eerste plaats is het niet de egodenkgeest die iets kiest, het is de waarnemende denkgeest die kiest voor het geloven in afscheiding uit Eenheid, Waarheid en daardoor wel met een alternatief moet komen welk Eenheid ontkend en dat alternatief is de egodenkgeest.

op de tweede plaats vindt er tegelijkertijd identificatie van de waarnemende/keuzemakende denkgeest plaats met de egodenkgeest. En identificatie met de egodenkgeest betekent automatisch identificatie met de projecties van de egodenkgeest, waardoor de achterliggende oorzaak de keuze en het geloof in de egodenkgeest door de waarnemende/keuzemakende denkgeest wordt vergeten.

Wat overblijft ten gevolge van volledige identificatie met onze projecties is een wereld van vormen die wij denken en geloven te zien via ons lichaam met onze zintuigen. En we denken en geloven dat dat is wat we zijn.
En omdat nog extra kracht bij te zetten denken en geloven we dat er een god is die ons, de wereld en het universum heeft gemaakt en bestuurd.
Ontkennen dat er zo’n god is en dat we als lichamen met ons brein de wereld zelf gemaakt hebben is een zelfde vorm van ontkenning van Eenheid, Waarheid.
Immers ontkenning van een god die hemel en aarde gemaakt heeft suggereert altijd nog dat er iets is dat ontkend kan worden.
Dat soort atheïsme (=geen god) is een ontkenning van een concept dat op zich al volkomen illusoir en denkbeeldig is. En iets wat niet kan bestaan hoef ik dan ook niet te ontkennen of te bevestigen.

ECIW leert mij in mijn hoedanigheid als denkgeest, dat er geen wereld is, dus ook geen god die een wereld geschapen heeft.
De wereld die ik denk en geloof te zien is gemaakt door ‘mij’ als denkgeest die gelooft in zonde, schuld en angst. De wereld is dus een uiterlijke weergave van die innerlijke geloofs-denkgeest-toestand.

Wat ik zie en ervaar is dat ECIW het idee van atheïsme niet afwijst, maar her-gebruikt en wel als een vergevingsgedachte.
ECIW hergebruik alle concepten, denkbeelden en geloofsovertuigingen die ik mij als afgescheiden denkgeest geprobeerd heb eigen te maken door middel van ware vergeving.
Zo kan ik mijn geloof in het ego concept van een god vergeven. Ik vergeef het beeld van god dat ik vanuit het geloof in zonde, schuld en angst gemaakt heb, ik vergeef dat ik geloof dat zo’n god kan bestaan. Ware vergeving ziet dat het onmogelijke niet gebeurt kan zijn en zet er ook niet iets anders voor in de plaats. Ware vergeving ontkent of verdedigt niet, het vergeeft en doet verder niets, omdat het weet dat wat werd gezien als zondig slechts een gedachte + projectie is. Ware vergeving vindt plaats louter en alleen op denkgeest niveau. God en de wereld als autonome vorm op zich wordt niet vergeven, want die bestaat niet, alleen het geloof in een concept + projectie, de gedachte + projectie ‘god’ en ‘wereld’ wordt vergeven.

Ik ben een atheïst in de zin van dat ik mijn geloof in elke door de egodenkgeest verzonnen ‘god’ concept + projecties vergeef, niet omdat het ‘verkeerd’ is, maar omdat het simpelweg onmogelijk is, meer valt er niet te weten of te begrijpen.

En verder rest alleen vertrouwen in een schijnbaar proces zonder begin en zonder einde en dus zonder uitkomst, omdat de Uitkomst al vaststaat.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: