Kerstboomverlichting versus Verlichting van de mind

In de jaarlijks terugkerende worsteling met het ophangen van de kerstboomverlichting herken ik ineens de symboliek die ook staat voor de verwarring, frustratie, chaos, woede, moordlust, maar uiteindelijk de beloning die gepaard gaat met het proces van verlichting van de mind.
Alles wordt uiteindelijk leuker en lichter en minder serieus als het gezien wordt als symbool en de ‘andere’ functie krijgt 😆

4 reacties
 1. Frits zei:

  Ik kan oprecht melden dat ik nog nooit van mijn leven kerstboomverlichting in een kerstboom heb aangebracht, maar ik geloof je op je woord. 😛

  Liked by 1 persoon

 2. Mark van Roosmalen zei:

  Mooi beeld, maar uit iets wat verwarring kan zaaien en moordlust opwekken 😉 zal weinig goeds komen. Maar toch. De symboliek is treffend. Ik doe mijn werk maar ben niet de stroom die de lampjes laat branden. Desondanks sla ik mezelf op de borst en zeg dat ik dat toch maar knap voor mekaar heb gekregen…;-)))))))

  Like

  • illusje zei:

   Nee, inderdaad, er kan niets zinnigs uit komen, alleen nog maar meer chaos. Maar als we de chaos onder leiding van HG zetten krijgt diezelfde chaos de ‘andere’ functie, namelijk die van vergeving. Dat is de betekenis van Heilige Geest kan alles (elke gedachte) gebruiken, mits ik het hem aanbied.
   En eigenlijk zijn we wel altijd de stroom die de lichtjes doet branden, als we de stroom als de denkgeest zien die alleen gedachte kan projecteren. Ook geld hier ook weer van waaruit laten we de stroom stromen, vanuit ego (angst) of vanuit HG (Liefde), dat is de enige keuze die we steeds weer maken of we dat nu onbewust of bewust doen.
   ECIW leert ons daar bewust van te worden, zodat we leren dat we altijd de keuze maken, de denkgeest is altijd de waarnemer en de keuzemaker.

   Like

 3. Mark van Roosmalen zei:

  ….en eigenlijk zijn we wel altijd de stroom die de lichtjes doet branden, als we de stroom als de denkgeest zien die alleen gedachte kan projecteren…

  Dat is helder. De denkgeest kan alleen maar gedachten projecteren. Of het nu pas tot me door dringt…;-)

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: