… en dan…

En dan, echt ‘weten’, zonder enige twijfel nog, dat alles wat ik zie en ervaar projectie is, gemaakt vanuit de zonde, schuld en angst waarin ik geloofde, omdat ‘ik’ de denkgeest dacht en geloofde iets vreselijks en onvergefelijks te hebben gedaan, namelijk ‘mezelf’ af te scheiden uit Eenheid, Waarheid, uit Liefde, uit God. Deze ogenschijnlijk vreselijke herinnering kan ik eenvoudigweg niet meer ontkennen, vervormen, verstoppen achter projecties. Het ligt nu open en bloot in alle eerlijkheid voor me.
Ik kijk vanuit oordeelloosheid naar de onpersoonlijke stuiptrekkingen van de keuze voor de egokant van de denkgeest. Het werkt gewoon niet meer, ik ‘weet’ teveel, ik ‘weet’ beter nu. En dan is er het moment van … en dan…
Even de onwennigheid van het niet meer werkende projectie mechanisme van de keuze voor de egokant van de denkgeest. Losse flodders nog, die geen doel meer hebben, geen functie meer.
De egokant probeert nog paniek te projecteren, maar ook dat vindt geen voedingsbodem meer. Niets is schuldig, ook niet een ‘ik’, ‘hij’, ‘zij’, ‘wij’, ‘jullie’, ‘het’, projecties zijn niet schuldig, zondig en angstig en de denkgeest die het projecteert ook niet. Ik kan nog maar één kant op nu, de éne kant die wel werkt, de keuze voor Heilige Geest.

De dissociatie van de egodenkgeest, is vervangen door de Dissociatie van HG Denkgeest. Het verschil tussen niet willen accepteren en ontkenning, door zonde, schuld en angst te projecteren, en volledige acceptatie, door eerlijke, herkenning en erkenning, als gevolg van Ware Vergeving van al mijn projecties van zonde, schuld en angst.

Dissociatie van ego: het verbergen/ontkennen van het feit denkgeest te zijn en te denken, geloven en projecteren; ‘ik ben een lichaam’.
Dissociatie van Heilige Geest: openlijk erkennen, zonder angst, ik ben niet een lichaam, maar onveranderlijke Geest in God.

… en dan…
Verder in Vertrouwen.

3 reacties
 1. Mark van Roosmalen zei:

  …Dissociatie van ego: het verbergen/ontkennen van het feit denkgeest te zijn en te denken, geloven en projecteren; ‘ik ben een lichaam’.
  Dissociatie van Heilige Geest: openlijk erkennen, zonder angst, ik ben niet een lichaam, maar onveranderlijke Geest in God…

  Ik schiet de laatste tijd tussen die twee heen en weer. Lijk wel een flipperkast. Van moeiteloos de vrede ervaren van dat ik niet van mijn broeder verschil en hij/zij niets hoeft en ik niets wil en dat er mooie dingen plaatsvinden die niet op het conto van de een of de ander geschreven kunnen worden tot neerslachtigheid en geloven dat die eerder beschreven ervaring een illusie is die ik mezelf wijsgemaakt heb.

  Het verontrust me niet echt omdat ik er -meestal- wel naar kan kijken, maar soms geloof ik echt dat ik alleen maar een leuker leven wil en dat deprimeert. En ik zie ook wel dat het ‘alleen maar’ gedachten zijn die ik tot werkelijkheid maak en dat er niets valt op te lossen. Ik verlang terug naar de herinnering van het mooie, oftewel…wat er nu is, is niet goed genoeg. Ik neem het me zelfs kwalijk dat ik dit opschrijf want daarmee maak ik het eens te meer tot werkelijkheid (zucht)

  En toch lucht het op ;-))))))))))))))

  Geliked door 1 persoon

 2. illusje zei:

  Goed zo, dat is ook de reden waarom ik zoveel schrijf, het lucht op en mijn gedachten worden aan het licht gebracht, zodat ik mijn gedachten onder ogen kan zien, en dat is weer heel behulpzaam in het vergevingsproces, waar ik voor heb gekozen.
  En ja een leerproces gaat nu eenmaal gepaard met alle leerstuipen die je maar kan bedenken. Het heet niet voor niets ‘Een cursus’!
  Het is een leerproces, een persoonlijk leerproces, waarbij mijn, jouw gedachten, een ieders persoonlijke gedachten-wereld+projecties en ervaringen ons klaslokaal en leermateriaal is.

  En ja dat voelt als heen en weer geslingerd worden tussen wat we onszelf aangeleerd hebben, met veel pijn en moeite en wat we ons weer gaan herinneren, dat wat we Zijn.
  Het hoort erbij.
  Je bent dus goed bezig en ga zo door, want uiteindelijk is terug herinneren in wat we Zijn onvermijdelijk, omdat we er nooit uit zijn weggeweest.
  Wat een grap hè? 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: