Bewust

Naarmate de denkgeest meer en meer, stap voor stap terugkeert in zijn ‘bewustzijn’, zich weer bewust wordt van wat hij is, namelijk denkgeest en niet een lichaam, verliest de keuze van de keuzemakende/waarnemende kant van de denkgeest voor de ego kant van de denkgeest zijn aantrekkingskracht.
Totdat die aantrekkingskracht helemaal verdwenen is, omdat simpelweg de bewustwording van de keuze voor de ego kant van de denkgeest gewoon geen optie meer is. De denkgeest is zich dan helemaal bewust van de waanzin, de onzinnigheid van die keuze en deze keuze hoeft dan ook niet meer gemaakt te worden. Er is het 100% bewustzijn van het weten denkgeest te zijn en daaruit volgend ook het 100% de verantwoordelijkheid nemen voor de keuze steeds weer te kiezen voor op de eerste plaats denkgeest te zijn en daaropvolgend de bewuste vanzelfsprekende keuze voor de HG kant van de denkgeest, die tevens de herinnering is en de sleutel voor terug herinneren in Eenheid, Waarheid, God, Liefde…
Dat wat we ontwaken noemen is dus het ontwaken uit de droomstaat waarin de keuzemakende/waarnemende denkgeest zich waande en ‘vergat’ dat hijzelf die keuze maakte.
Nu de keuzemakende/waarnemende denkgeest zich weer herinnert wat hij is; denkgeest, onderdeel van onveranderlijke Eenheid en niet meer geloofd in zijn eigen dromen van afscheiding en deze niet meer serieus neemt, heeft hij zijn rechtmatige positie weer ingenomen en kan hij alleen nog maar wat ECIW noemt de hemelse staat ten volle weerspiegelen. Dit is nog niet de allerlaatste stap, Bewustzijn is niet het einde, maar dat zal de volgende logische stap zijn, waar de zich volledig Bewuste denkgeest zich geen zorgen over maakt, immers alles zonde, schuld en angst zijn dan verdwenen….

2 reacties
 1. n.j kranenburg zei:

  Prachtig, verhelderend en openend Wanneer komt dat boek van je? 💛😎

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

  Like

  • illusje zei:

   Dank je.
   Geen idee Nico, wat betreft een eventueel boek…
   Ik schrijf heel intuïtief, ik schrijf als ik schrijf en verder denk ik niet eigenlijk.
   Ik heb in middels wel alles geschreven denk ik, over alle denkbare onderwerpen en invalshoeken en dat heeft mij enorm geholpen, en nog steeds, in mijn proces.
   Tja wel grappig eigenlijk, ik zou geen uitgever hoeven te zoeken in ieder geval 🙂
   Ondertussen is een blog toch ook een soort boek? Zou het behulpzaam zijn de blogjes in een boek te zetten, kan me niet voorstellen eigenlijk.
   Ik zie op dit moment niet hoe een boek eruit zou moeten zien, hoe het opgezet zou moeten worden enz.
   Mocht dat ooit wel duidelijk worden, dan gebeurt het gewoon, net zoals de blogjes gebeuren.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: