Het egodenksysteem is niet waterdicht

Ik schreef gisteren al dat de egodenkgeest, oftewel de afscheiding, niet helemaal waterdicht, is.
En dat is ook logisch, want Liefde is altijd sterker dan angst.

Dus elke verzwakking in de muur van angst laat Liefde door, of dreigt Liefde door te laten.
Zoals ik gisteren al schreef lijkt de wereld uit miljarden afzonderlijke lichamen, dingen en situaties te bestaan, terwijl er eigenlijk maar één egodenkgeest is, die steeds maar één afscheidingsgedachte uitzend die zich vervolgens uit splitst en vermeerderd.
Dit wordt ervaren als vele, waardoor wij onszelf als afzonderlijke lichamen zien en ervaren.

Deze afscheiding is echter niet helemaal altijd waterdicht. Op de eerste plaats heeft de egodenkgeest zijn eigen versies van eenheid, bijvoorbeeld het eenheidsgevoel bij verliefdheid, of de wat wij onvoorwaardelijke liefde tussen ouders en kinderen noemen, de liefde voor familie, vrienden, groepen, de natuur, volkeren, landen enz.
Alleen is dat nooit een totale eenheid waarbij niets of niemand is uitgezonderd. Het blijft dualistische twee-eenheid en dus absoluut geen Eenheid, maar slechts een surrogaat van Eenheid.
Ook binnen de afzonderlijke zogenaamde afgescheiden denkgeest zijn de afscheidingsgedachte-muren soms niet helemaal waterdicht. Zoals bij wat wij speciale gaven noemen, bijvoorbeeld helderziend zijn, hoog gevoelig, maar ook bij wat wij psychische ziektes noemen, zoals stemmen horen, dingen zien die er niet zijn, niet kunnen omgaan met het teveel aan impulsen die binnenkomen, enz . Wat zoals ik het zie en vermoed, wel eens gaten in het verdedigingssysteem van de egodenkgeest genoemd kunnen worden, waarbij het eenheidsgegeven van de ene egodenkgeest ineens doorsijpelt en het gevaar dreigt (vanuit het egodenkgeest standpunt) dat herinnerd wordt dat er maar één egodenkgeest is en dat ook binnen het egodenken alles met alles verbonden is.

Het egodenken komt hier onmiddellijk tegen in het geweer en bestempelt deze voor het egodenken levensgevaarlijke gedachte, als waanzin, en krijgt het stempel ‘ziekte’ opgeplakt, of in het geval van helderziendheid en andere speciale spirituele gaven, als verdacht, eng, of in spirituele kringen als héél speciaal en bijzonder alleen weggelegd voor hele speciale lichamen. De egodenkgeest plakt deze speciaalheid dus altijd op lichamen, waardoor het gevaar van het ontdekken dat er alleen denkgeest en dan ook nog maar één denkgeest wederom netjes verborgen blijft en wordt vergeten.
Zo gaat de egodenkgeest om met de hiaten in zichzelf.

Die egodenkgeest is en blijft echter slechts een nietig dwaas idee dat zijn bron nooit verlaten heeft, dus nog altijd veilig rust in Eenheid.
Elk ‘gaatje’ in de afscheiding,  elke verzwakking van de verdediging van de egodenkgeest, geeft dus ook een opening, een kans op het terug herinneren in wat we werkelijk zijn: Een Geest nog steeds veilig rustend in ‘God’.
Dus de egodenkgeest zal op deze openingen reageren met nog meer verdediging, zoals met het toe-eigenen van het doorsijpelende eenheidsgevoel en er een eigen versie van maken, zoals ik boven beschreef.

Echter als wij, denkgeest, ons meer en meer bewust worden en doorkrijgen dat we niet een lichaam zijn, maar denkgeest, kunnen deze openingen ook gezien worden en gebruikt worden om werkelijk terug te keren (eigenlijk is het terug herinneren) in Eenheid, in Liefde, waar de denkgeest in werkelijkheid nooit uit is weggegaan.
En dan komt Ware Vergeving weer als prachtig middel om de hoek kijken. Ware Vergeving brengt alles terug naar de waarnemende/keuzemakende denkgeest positie, maakt elke gedachte door vergeving neutraal en kiest dan opnieuw.
Zo kan ik nu achter de verdedigingslinies, dus alle vormen van speciaalheid die ik net beschreef, van de egodenkgeest heen kijken en de Liefde erachter vermoeden en meer en meer leren zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: