Wantrouwen en les 5

Het is echt bijna leuk om te ontdekken hoe ‘ik’ en ‘we’, want in éénheid bestaat beslist geen uniekheid, wantrouwen projecteren. Ik zie het ineens in alles terug. Zit al de hele ochtend op een pakje te wachten, waar ik niet op zou hebben zitten wachten als er zoiets als een ‘uw postNL service’ bestond. Want ja daaruit bleek dat de chauffeur onderweg was/is en dat het pakje echt tussen 9.00 en 10.30 afgeleverd zou worden, niet dus… Ik wil helemaal niet weten wanneer een pakje komt, het komt als het komt en dan is het er ook, zonder dat ik erop heb zitten wachten.

Het gevoel wat dus bij wachten omhoog kwam was o.a. wantrouwen, want dat is mijn aandachtspuntje nu, haat hebben we al doorgewerkt, nu is wantrouwen uitgebreid aan de beurt.
Het wantrouwen komt niet voort uit wantrouwen jegens postNL, ik voel immers nooit onvrede om de reden die ik denk (les 5). Wantrouwen is gewoon weer een van de verdedigingswapens van de egodenkgeest, met maar één doel, hoe dan ook in de afscheiding blijven geloven.
Dus wat kan ik anders en beter doen, dan de gedachte + de projectie terugnemen in mijn denkgeest en deze vergeven. Maar aangezien er alleen maar één is doet de egodenkgeest ook vrolijk mee, en laat gedachtes voorbij komen als, ok vergeef maar, dan komt het pakje onmiddellijk. Wat alleen maar weer investeren in een uitkomst is en dus niets met ware vergeving te maken heeft.

Dus wat ik kan doen is de gedachte terugnemen in de denkgeest waar de gedachte van wantrouwen vandaan komt en zich uit geprojecteerd heeft als een pakje wat maar niet komt zoals was beloofd, en dus anderen buiten mij schuldig maakt en niet te vertrouwen zijn.
Nou lijkt dit een onbelangrijk lullig voorbeeldje van hoe wantrouwen uit geprojecteerd kan worden, maar er is geen rangorde in illusies en ook geen rangorde in Wonderen (omslag in het denken). Er ligt maar één nietig dwaas idee aan ten grondslag, en dat is het geloof in afscheiding met de daarmee gepaard gaande zonde, schuld en angst.
En aangezien niemand verder last heeft van mijn gevoelens van wantrouwen alleen ikzelf, en ik eigenlijk dus alleen last heb van last, die ikzelf bedacht heb, ben ik er ook zelf verantwoordelijk voor, en kan mijn gedachten erover laten veranderen.

Dat is goed nieuws, ik hoef niets aan de schijnbare situatie te gaan veranderen, ik kan mijn denken erover veranderen, door de bron gedachte van wantrouwen te vergeven, zonder me verder over wat voor uitkomst dan ook te bekommeren.
De film op het ‘doek’ speelt ondertussen gewoon verder, alleen zie ik geen wantrouwen meer uitgebeeld nu, ik ben niet zelf onbetrouwbaar en hoef dat ook niet meer uit te projecteren als wantrouwen jegens alles en iedereen. Ik kan al deze gedachten over mijzelf terugnemen en vergeven, er is immers in werkelijkheid niets gebeurd, wat mij werkelijk uit Eenheid kan halen.

Er is alleen nu, omdat er alleen nu is, het nu van het denken wat zich alleen maar kan afspelen in het nu, in mijn eigen denkgeest.
Ook als ik over een verleden of een toekomst denk, dan is dat nog steeds een gedachte die ik nu heb, er is dus niets buiten nu.
Er is geen wereld buiten mij die voorbij is, nu is, of nog gaat komen, er is alleen denkgeest die denkt en zonde (verleden), schuld (heden), en toekomst (angst) projecteert, en gedachten verlaten nooit hun bron.

En nu kan ik alleen nog maar het geschenk (pakje) van vergeving in ontvangst nemen, wat altijd op tijd afgeleverd wordt daar kan ik 100% op vertrouwen…

p.s., en wat denk je, wat er zojuist in de film gebeurde… pakje werd zojuist afgeleverd 🙂
En nee dat komt niet door de ‘magie’ van vergeving, het is immers allemaal al gebeurt. Het enige grote verschil is dat ik in vrede ben, omdat ik besef dat niets buiten mij, mij uit onvrede kan halen, omdat er niets buiten mij is.

1 reactie
  1. Wantrouwen is gewoon weer een van de verdedigingswapens van de egodenkgeest, met maar één doel, hoe dan ook in de afscheiding blijven geloven.

    deze kon ik nog niet…inspireert me, doeg

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: