Pasen

Pasen is het symbool voor opstaan, ontwaken uit de droom dat zonde, schuld en angst werkelijk zijn.
Pasen is Vergeven dat ik denk dat zonde, schuld en angst mogelijk zijn.
Pasen is al mijn projecties terugnemen en vergeven dat ik denk dat er iets buiten mij is dat zondig, schuldig en angstig is.
Pasen is Jezus Vergeven voor de rol die ik hem heb toebedacht, namelijk dat hij voor mijn zonde gestorven zou zijn.
Pasen is God Vergeven voor de rol die ik hem heb toebedacht, namelijk dat hij zijn Zoon voor mijn zonden heeft opgeofferd.

Voor de juiste verstaander, Vergeving zoals de Cursus dat bedoelt, namelijk dat er in Werkelijkheid niets gebeurt is en wat ik dacht dat er gebeurt is, een illusie is, een waanidee, geboren uit het geloof in zonde, schuld en angst gedachten, en dus onmogelijk gebeurt kan zijn, behalve in dromen van zonde, schuld en angst.
Dus in die zin is Vergeven, vergeven wat nooit gebeurt kan zijn. Terwijl de ego’s  versie van vergeven is, vergeven wat wel gebeurt is, maar ik zie het door de vingers, want ik ben nobeler, beter dan de iemand of iets die ‘gezondigd’ heeft. En God zal toch wel het laatste woord hebben over deze zondaar bij het laatste oordeel of na de dood.

Dus in die zin is Jezus en God vergeven zien dat de rol die ik heb toebedacht aan Jezus, als de Zoon van God die voor onze zonde is gestorven, niet waar is. En dus ook de rol die ik heb toebedacht aan God, dat hij zijn Zoon naar de aarde heeft gestuurd om ons van onze zonde te bevrijden, maar even goed nog met de afrekening komt bij het laatste oordeel, of na de lichamelijke dood, ook niet waar kan zijn. Een omgekeerd verhaal van de Werkelijkheid dus, omgekeerd door onze egokant van onze denkgeest  tot een onmogelijk verhaal, van zonde, schuld en angst, waar we in zijn gaan geloven en daardoor werkelijk lijkt.
Ware Vergeving neemt deze waanideeën terug en vergeeft ze, waardoor ze verdwijnen in het niets waar ze ook vandaan kwamen en ‘ik’ (denkgeest) weer herinner één te zijn in God, de Zoon te zijn die net als Zijn Vader alleen maar Liefde kan Zijn, en uitbreiden.

Pasen is het Licht zien, de vergissing doorzien en Vergeven.


Niets werkelijks kan bedreigd worden.
Niets onwerkelijks bestaat.

Hierin ligt de Vrede van God.

(T.In.2:2-4)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: