Ego wilskracht, versus HG Wilskracht

De wilskracht van de ego kant van de denkgeest is een pijnlijke, zware, vol met lijden en afzien soort van wilskracht.
De wilskracht van de Heilige Geest kant van de denkgeest is een helende, lichte, moeiteloze soort van wilskracht.
De wilskracht van de ego kant van de denkgeest gaat over iets willen bereiken in een wereld, is dus vormgericht en daar moet enorm veel moeite voor worden gedaan. Er moet voor gevochten worden, voor gestreden, verdedigd, overwonnen, geleden, beschuldigd, aangeklaagd, opgeofferd en dat alles onder leiding van de wilskracht van de egodenkgeest.
En ja er lijken overwinningen te zijn, doelen bereikt, bergen bedwongen, successen behaald, maar allemaal van korte duur. Altijd weer gevolgd door nieuwe doelen, nieuwe beren op de weg, nieuwe problemen. En na korte successen en vernieuwde energie en optimisme, volgt altijd weer de andere kant van de egomedaille, de afgang, de deceptie, de vermoeidheid. En daar moet dan weer met vernieuwde wilskracht tegen gevochten worden; doorzetten, niet opgeven, ga door, je kan het… En zo gaat dat maar door, totdat er een moment komt van inzicht dat niets werkt in deze wereld en de vraag opkomt; ‘er moet een andere manier zijn’…
En dat is de wilskracht van de Heilige Geest kant van de waarnemende/keuzemakende denkgeest (dat wat we uiteindelijk werkelijk Zijn, en niet de egodenkgeest kant, want die is daar juist een verdediging tegen) ziet de verdedigingspogingen van de egodenkgeest kant onder ogen, geeft toe dat het een vergissing is, neemt het terug en vergeeft het, moeiteloos.
Het enige wat moeite lijkt te kosten is de keuze maken tussen voor de ego manier van ‘kijken’ en de HG manier van ‘kijken’. Een keuze die alleen gemaakt wordt op denkgeest niveau. Er kan nooit een keuze worden gemaakt op vorm niveau, want dat is altijd de keuze voor egodenkgeest, met als enig doel, te ‘vergeten’ dat we denkgeest zijn wat de keuze maakt.

Dus de enige wilskracht die daar voor nodig is, is dit alles onder ogen te willen zien en er geen ego wilskracht meer aan te willen besteden.
Een Juist gericht wilskracht-besluit, versus een onjuist gericht wilskracht-besluit.
Er is alleen wilskracht voor nodig dit te willen, en dat alleen, de rest zal automatisch als weerspiegeling van welk besluit ik neem volgen.
En met het nemen van de Juist gerichte denkgeest wilskracht keuze zal ook het vertrouwen groeien.

En we kennen allemaal wel het verschil, ook al was dat misschien nog niet bewust.
Het verschil tussen een besluit nemen vanuit ego wilskracht, wat altijd gepaard gaat met enige vorm van angst, (ik ga het proberen, ‘ik doe het voor jou’, weet niet of het gaat lukken, is wel lastig hoor, ik ben zo bang voor de afkickverschijnselen, enz. enz.) of een besluit genomen vanuit HG wilskracht, wat een besluit is gekenmerkt door het zeker te weten, zonder enig gevoel van angst. Het soort besluitvaardigheid, dat geen terug kent, en vooral gekenmerkt wordt door een heel zeker vertrouwen in de goede afloop, en een gevoel van diepe vrede geeft, die bestendig is en blijft, wat er ook op vorm niveau schijnbaar lijkt te gebeuren.
Het is een besluit dat veel dieper gaat en voorbij aan de vorm gaat waar het om leek te gaan. Het is het besluit de oorzaak die gelegen is in de denkgeest onder ogen te gaan zien, met als enig doel terug herinneren in Waarheid, in Eenheid, in Liefde, in God.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: