Verantwoordelijkheid nemen

Er is geen hulp buiten de denkgeest te vinden in de vorm van een Heilige Geest, Jezus of God, net zo min als er hulp te vinden is buiten ons in een wereld.
Er is niets, er is enkel dat ene nietig dwaas idee, wat wij, de denkgeest serieus zijn gaan nemen.
We hebben het allemaal zelf bedacht, gemaakt, geprojecteerd, vanuit denkgeest, dat wat we zijn. Alles is een product van denkgeest en het blijft denkgeest, want niets, geen enkele gedachte verlaat zijn bron. Ik ben verantwoordelijk voor al mijn gedachten.
Er is dus geen Heilige Geest en of Jezus die we voor hulp kunnen vragen bij specifieke problemen, want we hebben het allemaal zelf gemaakt en we maken dus ook de oplossingen voor onze wereldse problemen, welke nooit lijken te werken of werkelijk oplossingen blijken te zijn.
Jezus en of Heilige Geest zorgt er niet voor dat we beter worden, een baan vinden of de huur kunnen betalen, dat doen we zelf, de denkgeest, zoals we alles zelf hebben gemaakt, geprojecteerd, vanuit denkgeest.
Er is dus geen enkele hoop op ontwaken uit de droom zolang ik de droom serieus neem en denk dat ik een lichaam ben met andere lichamen om mij heen en wel of niet geloven in een geestelijke dimensie om hulp aan te vragen.
Zowel hulp vragen aan andere lichamen als hulp vragen aan een geestelijke, spirituele wereld buiten ons is onmogelijk, omdat het niet werkelijk is, het is en blijft een nietig dwaas idee, een droom, een illusie een waanbeeld.

De hulp die ECIW ons aanbied via een Heilige Geest en of Jezus, is deze hulp als een symbool te gaan leren zien, nu gebruikt om dat wat we eerst als waar waarnamen, namelijk hulp van buiten ons, nu als hulpmiddel te gebruiken om terug te herinneren in denkgeest, en in Eenheid, in Waarheid, in God, in Liefde.
Het geloof in een wereld begon door het nietig dwaas idee serieus te nemen, de uitweg uit dit geloof geschied door het nietig dwaas idee te vergeven.

Dit alles raakt kant nog wal als ik mijzelf als lichaam blijf zien, afgescheiden van andere lichamen, het kan alleen begrepen worden als ik bereid ben in te gaan zien, dat alleen ik verantwoordelijk ben voor al mijn gedachten, omdat ik denkgeest ben. En alles en iedereen wat ik waarneem uit denkgeest komt en daarom ook denkgeest is en blijft. Denkgeest is grenzeloos, dus is er maar één denkgeest, wat weer inhoud dat ‘ik’ denkgeest verbonden ben met alles en iedereen wat ik waarneem. Als ik dat leer dan leer ik onder leiding van Heilige Geest, want Heilige Geest staat symbool voor het terug herinneren in Eenheid, in Waarheid, in God, in Liefde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: