Een projectie is een projectie, is een projectie…

Een projectie is een projectie, is een projectie en wordt nooit iets anders dan een projectie.
Dat is wat er bedoeld wordt met alles is een illusie. Het is geen illusie wat betreft ervaring, maar wat betreft de vorm.
Dus ook als we ons iets denken te herinneren uit een vorig leven, is het niet dat we ons een werkelijk in de vorm gebeurde situatie herinneren, maar een van de projectie mogelijkheden die door de egodenkgeest zijn bedacht en opgeslagen in de ego videotheek, en als projecties worden geprojecteerd. Met als doel het laten verschuiven van het weten naar het vergeten dat het een projectie is vanuit de egodenkgeest en vervolgens naar denken en geloven dat de projecties op zichzelf staande situaties zijn geworden en niets te maken hebben met de vaardigheid van de egodenkgeest te kunnen projecteren.
Dit zegt de zich totaal onbewuste en totaal vergetende denkgeest helemaal niets, en als dit al gelezen wordt dan zal er alleen weerstand zijn, of misschien wel helemaal geen reactie.
Eventuele weerstand laat echter wel zien, dat er wel een vage herinnering omhoog dreigt te komen aan dit vreemde ego mechanisme van het doen laten vergeten denkgeest te zijn. Want dat is wat alle weerstand is, de blokkade tegen het ‘herinneren’.
De boosheid zal zich echter schijnbaar richten en dus projecteren, want zo werkt de egodenkgeest, naar ‘buiten’ toe en dan zullen de projecties aangewezen worden als de schuldigen van deze als belachelijk afgeschreven gedachten.

Echter de bereidwillige denkgeest die deze herinnering wel onder ogen wil zien, zonder oordeel, zal nu de keuze hebben dit te onderzoeken en alle projecties aan het licht willen brengen en deze als terug-herinneringsmateriaal willen gaan laten gebruiken, door dat gedeelte van de denkgeest dat zich wil herinneren en in de Cursus Heilige Geest, of Jezus wordt genoemd.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: