De keuze voor angst of voor Liefde

De wereld van de droom met alle doemscenario’s en droomfiguren is een projectie vanuit angst. Deze angst zien we uitgebeeld in alle gruwelijke scripts die we dagelijks ervaren. De grote rampen en de kleine, de opvallende en de onopvallende, de individuele en de collectieve, allemaal afkomstig vanuit angst.
Deze angst wordt vergezeld door zonde en schuld. En zo worden alle gebeurtenissen vastgenageld in tijd en ruimte: zonde staat voor het verleden, schuld voor het nu en angst voor de toekomst. Een nachtmerrie die een bijna ondragelijk lijden met zich voortsleept, bij elke tik en hartslag van de tijd.
Is er dan niets hoopvols te ontdekken in dit zware ondraaglijke lijden met zo nu en dan korte momenten van geluk, de andere zijde van de egomedaille?

Nee, niet in dit droomscenario wat we de egodenkgeest noemen. Dat denksysteem is gemaakt om af te scheiden en de brandstof van dit denksysteem is zonde, schuld en angst, als verdediging tegen Liefde.
Het egodenksysteem is bedacht om zich af te scheiden van Liefde, oftewel van Eenheid, ook wel God genoemd. Het is een gesloten gedachtesysteem.
Echter dit is en blijft nog steeds een gedachte, niet in staat om zich werkelijk af te scheiden van Eenheid, vandaar dat de wereld van de egodenkgeest een droom wordt genoemd en geen gelukkige droom, maar een nachtmerrie, maar nog steeds een droom, niet in staat om de werkelijkheid werkelijk te vernietigen of te veranderen.
Dat betekent dat alleen een ‘andere’ gedachte dit gesloten egodenksysteem, dat alleen maar kan doen waar het voor bedacht is, dit gedachtesysteem van zonde, schuld en angst kan doen laten oplossen.
Het egodenksysteem wat gevoed wordt door angst zal hier met weerstand op reageren, want het kan niet anders. De angst zal nog groter lijken te worden en de weerstand zal nog verder oplaaien. Het belagen, aanvallen van de egodenkgeest heeft dus geen enkele zin, want dan spreken we de taal van de egodenkgeest en maken het juist sterker. Het omhelzen werkt ook niet, want ook daardoor wordt het bevestigd en bestendigd.

Ook negeren zal niet werken, want ook dat zal het voortduren van de keuze voor egodenken alleen maar voeden.
Wat werkt dan wel, wat onder andere ECIW ons aanreikt van buiten het egodenken, vanuit het denksysteem wat Liefde vertegenwoordigt is vergeving. Ware vergeving, niet het surrogaat vergeven wat de egodenkgeest heeft bedacht, namelijk dat er schuldigen zijn en slachtoffers, goede en slechte, vijanden en vrienden.
Ware vergeving laat zien dat er in werkelijkheid niets gebeurd is, in de zin van dat er aan wat wij werkelijk zijn niets veranderd is. Ware vergeving ontkent niet wat er lijkt te gebeuren in onze dromen van alledag.
Het laat zien dat de eenheid van de Liefde van God niet uit elkaar is gespat door de schuld van anderen waar wij nu slachtoffer van zijn.
Liefde, dat wat wij in werkelijkheid zijn kan nooit kapot gaan, we blijven altijd en voor eeuwig verbonden in Liefde, wat er ook in de droom die wij onze wereld noemen gebeurt.
Dus terwijl de grote en kleine rampen, de pijn en het lijden zich afspelen in onze levens en we in dat script doen wat we doen en handelen zoals we moeten handelen, de regels van de wereld volgend, kunnen we als keuzemakende en observerende denkgeest wel de keuze maken om dit vanuit zonde, schuld en angst, dus vanuit egodenkgeest te doen, of vanuit de denkgeest die Liefde vertegenwoordigt, in de Cursus Heilige Geest denkgeest genoemd.

Dit zal een enorm verschil maken, hulp geven vanuit ego zal altijd gekleurd worden door zonde, schuld en angst en deze uitbreiden, hulp geven vanuit de Liefde van God, vanuit het weten één te zijn zal alleen maar liefde kunnen uitbreiden en alle spelers op het toneel van de angst als één zien met maar één gemeenschappelijk doel, terugherinneren in Waarheid, Eenheid, Liefde in God, waar we nooit uit zijn weggeraakt.
Leven vanuit Heilige Geest denkgeest zal de kracht geven alles wat zich aandient in de droom van angst aan te kunnen het vol in de ogen te kijken er niet voor weg te lopen en vooral de juiste hulp te kunnen geven en ontvangen.
De enige keuze die dus keer op keer gemaakt moet worden is niet wat doe ik in enige situatie, wat moet ik doen, maar op de eerste plaats voor welk denksystemen kies ik, voor angst of voor Liefde. En alles wat op deze keuze volgt zal een reflectie zijn van angst of van Liefde, een ‘doen’ vanuit Liefde. En totdat de keuze voor Liefde definitief gemaakt wordt zal de keuze steeds opnieuw moeten worden gemaakt en onze ervaringen in deze wereld van de droom van angst zijn de reminders deze keuze te maken telkens weer.
Zo krijgt de wereld geboren vanuit angst een volledig andere functie. Ze krijgt de functie van vergevingsmateriaal en vergevingskans te zijn en zo los te komen van zijn oorspronkelijke functie van zich af te scheiden door te kiezen voor angst.
Zolang we ons dan nog in de droom lijken te bevinden zullen we de nu vergeven droom, ons leven en alles wat zich daarin afspeelt geheel anders gaan ervaren, terwijl het script zich nog steeds afspeelt zoals het oorspronkelijk door de egodenkgeest bedacht is en zich als vorm niet zal veranderen. De ervaring echter zal nu een ervaring van Liefde zijn en niet meer een ervaring van angst en dat maakt het verschil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: