Resoneren

Weer zo’n gedachte die resoneert….
Dat wat denkt en gelooft afgescheiden te zijn bestaat niet, omdat afscheiding onmogelijk is. Geloof is niet instaat het onmogelijke waar te maken.
Dus er kan ook geen sprake zijn van ontwaken of verlichting van ‘iets’, want dan zou het onmogelijke toch gebeurt zijn, ook al noemen we het slechts een gedachte van de denkgeest, dan zou die gedachte er dus wel moeten kunnen zijn.
Maar wat is een gedachte die er is? Een gedachte waarvan de denkgeest zich bewust is? De denkgeest die zich ‘bewust’ kan zijn is een dualistische denkgeest, die dat wat gedacht wordt, het gedachte dus, kan observeren. De gedachte observeert het ‘gedachte’, die het zelf gedacht heeft.
De egodenkgeest is ook dualistisch, maar zich daarvan niet bewust, dus de egodenkgeest weet niet dat er een egodenkgeest is, want de egodenkgeest gelooft alleen in zijn projecties, waarvan hij niet eens bewust is dat het projecties zijn, en die alleen ‘bestaan’ bij de gratie van zijn geloof erin.
We hebben het hier dus steeds over gedachten, over denkgeest of het nu egodenkgeest is die gelooft in zijn projecties of de tot bewust observeren in staat zijnde denkgeest, beide zijn onmogelijk in non-dualistische eenheid.
Dan moet alles wat wij (denkgeest) zgn. ervaren dus gewoon ‘niets’ zijn…. Ha, einde wereld die er niet is! Het einde van niets.
En wat is dat wat nu zo vreselijk opgelucht en totaal vrij is? Dat is de herinnering aan Eenheid, omdat Eenheid het enige is wat er IS, klaar, done, meer valt er niet te weten…
Wat denkt deze gedachte dan? Dat is dus de herinnering, de herkenning, en de herkenning van de herinnering wordt totaal herkend door het gekende…

De onvermijdelijke herinnering, het doet geen pijn, alleen het ontkennen van de herinnering doet pijn. En wat ‘de wereld’, het ‘universum’ wordt genoemd is de flits van de ontkenning, het lijden en tegelijkertijd van de herinnering, de heling van het lijden, de flits die op het zelfde moment dat deze er is er niet is, omdat het onmogelijk is…

Wat we hier mee moeten? Nou, niets. ‘ik hoef niets te doen’., wat een grap…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: