Een goed en hoopvol bericht van The Foundation for A Course in Miracles

Een goed en hoopvol begin van 2014.
Een bekendmaking van The Foundation for A Course in Miracles:

Foundation Future

Due to the untimely death of Dr. Kenneth Wapnick, the Foundation is in the midst of planning its future. All currently scheduled classes will be presented by the Foundation Staff.
The Foundation will remain fully functional with its programs and continued availability of Kenneth’s teaching material. We plan on making many of his unpublished programs available in the future as well.

http://www.facim.org/announcements.aspx

9 reacties
 1. Jan zei:

  Een vraag die bij mij opkomt is dan: “Gaat het vertalen van het (kleinere) werk van Kenneth Wapnick door IPP ook “gewoon” door?”

  Like

 2. illusje zei:

  Ja Jan, natuurlijk gaat dat gewoon door. Het gedachtegoed van de Cursus dat wat via van Kenneth Wapnick door wordt gegeven is niet dood dat is zo levend als het maar zijn kan en zal dat ook voor eeuwig blijven. Dat wat ‘overleden’ is is een projectie en dat is een besluit van de denkgeest, niet een besluit van een lichaam, dat immers slechts een projectie is. En projecties staan in dienst van het ego of kunnen na vergeving en uiteindelijk Ontwaken als kanalen voor Liefde dienen. Het laatste was bij Ken Wapnick duidelijk het geval.

  Like

 3. illusje zei:

  Ondertussen Jan, vergeet ik je nog te bedanken voor bovenstaande vraag, dat geeft mij de kans alle misverstanden hierover uit de weg te ruimen 🙂

  Like

 4. Jan zei:

  Dat wat ‘overleden’ is is een projectie en dat is een besluit van de denkgeest, niet een besluit van een lichaam, dat immers slechts een projectie is, schrijf je.

  Welke consequenties heeft deze gedachte voor ons dagelijks leven waarin we nogal druk zijn met ons lichaam en de gezondheid daarvan. Hoe kunnen we daarnaar kijken?

  Like

 5. illusje zei:

  De Cursus, leert ons dat we niet ons lichaam zijn, maar de denkgeest die denkt in staat te zijn zich af te scheiden van de Ene Denkgeest en dit alles projecteert en vervolgens ‘vergeet’ dat het dit deed. En ja als de waarnemende bewuste ontwakende denkgeest dit doorziet kost dat je je hele zorgvuldig opgebouwde en aangeleerde egodenkssyteem. Let wel alleen het ego-DENKSYSTEEM, want de projecties kunnen niets uit zichzelf. De projecties blijven altijd verbonden aan de denkgeest die ze projecteert.
  De projecties hebben de functie om te ‘bewijzen’ dat afscheiding waar is, zodat het lijkt alsof de projecties los staan van de projecterende egodenkgeest. Als dit wordt doorzien heeft dit als consequentie dat wordt gezien.dat wat wij denken dat waar is, niet waar is op de manier zoals wij dachten dat waar was. Dan wordt gezien dat alles zijn waarden en identiteit te danken heeft aan de gedachte die het projecteert. En niet een op zichzelf staand ding is. Daar gaan de eerste lessen van het Werkboek over trouwens.
  Het is dus niet zo dat als het egodenken wordt doorzien je alles kwijt raakt waar je zo aan gehecht bent, je gaat er alleen anders naar kijken, omdat de functie na vergeving niet meer is afscheiding, maar het de functie krijgt van terug herinneren in Eenheid. De verslavende hechting eraan verdwijnt en de projecties zullen nu en andere functie krijgen, die van het uitbreiden van Liefde in plaats van het projecteren van zonde, schuld en angst, in al z’n afgeleide variaties daarvan.
  Dus dat is de consequentie voor je dagelijkse leven.

  .

  Like

 6. Jan zei:

  Het valt niet mee om jouw antwoord op mijn vraag terug te vertalen naar de dagelijkse werkelijkheid. Eerlijk gezegd slaag ik daar ook nauwelijks in. Is het vreemd dat ik zo lang mogelijk in goede gezondheid op deze aarde wil blijven rondwandelen ook al besef ik dat ik geen lichaam ben?

  Like

 7. illusje zei:

  Nee, dat is niet vreemd, zelfs heel normaal 🙂
  Ik wens je dan ook een lang, gezond en gelukkig leven met of zonder Cursus 😉

  Like

 8. Jan zei:

  Dank je wel, Annelies. Ik ben niet met en niet zonder Cursus en dat is niet echt goed voor mijn gezondheid.

  Like

  • illusje zei:

   Ja, dat begrijp ik heel goed, als je vermoed dat het wel eens anders zou kunnen zijn dan je altijd gedacht hebt, maar je kan er nog niet bij. Dat wringt. Forceer jezelf dan ook niet en laat het allemaal even rusten. En wees aardig voor jezelf. Want zoveel heb je wel via de Cursus geleerd dat jezelf aanvallen niet de manier is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: