Elke gedachte wordt geprojecteerd.

Alles wat gedacht is, wordt en gedacht zal worden, wordt, is en zal ook geprojecteerd worden. Alle gedachtes ooit gedacht bij elkaar vormen het grote ene ego- projectie-sprookjesboek van de wereld.
Geen enkele gedachte gaat verloren. Je kunt wel zeggen dat iets niet bestaat of niet kan, maar als het gedacht wordt, wordt het ook geprojecteerd. En ook de bewering dat het niet kan of bestaat wordt geprojecteerd en dan bestaat het ook niet voor je.
Zo werkt nu eenmaal het denksysteem van de egodenkgeest; bedenk een wereld om je achter te verstoppen en verstop ook dat het de egodenkgeest is die dit wil en doet, zodat het lijkt alsof er miljoenen aparte deeltjes; mensen, dieren, dingen situaties zijn die los van elkaar staan en hun eigen portie geprojecteerd (denk)materiaal hebben.
Zo blijft ook het feit dat er ook maar één egodenkgeest is die dit alles veroorzaakt, verborgen en ook wordt onzichtbaar dat er maar één idee van afscheiding achter dit hele ego-projectie-sprookjesboek van de wereld zit.

Ik zag net een flits uit een programma op tv over het wel of niet bestaan van Aliens en de bewijzen daarvoor die in alle culturen over de hele wereld worden gevonden en die er het zelfde uitzien, dezelfde soort rotstekeningen dezelfde eeuwen overgedragen verhalen met bewijzen dat de mens waarschijnlijk hier is gekomen vanaf een andere plaats in de ruimte enz. Dit zijn allemaal geprojecteerde gedachtes en net zo echt, dus onecht, als alles wat we denken en projecteren. Dus ze staan allemaal in het grote-ego-projectie-sprookjesboek en geprojecteerde gedachtes blijven het, niets meer en niets minder dan dat.
Het heeft dus geen zin te bewijzen of het waar is of niet, want het zijn geprojecteerde egodenkgeest gedachtes dus illusies en dus ‘waar’ alleen binnen de illusie, maar in het grote geheel van de Waarheid alleen maar onwaar.
Dus binnen de sprookjes van de illusie is het allemaal waar, want het is gedacht en dus uit geprojecteerd, de film van de egodenkgeestprojector.
Alle verhalen zijn allemaal net zo ‘waar’ als elk verhaal wat we nu op dit moment denken en projecteren, in die zin is er geen verleden of toekomst er is steeds alleen maar dat ene idee wat uiteenspat in miljoenen variaties en verhalen. En zo wordt het sprookjesboek van de wereld steeds dikker en vormt een dikke gedachte-muur van ruimte en tijd als verdediging tegen de Waarheid.

Als we in deze sprookjes geloven en ze als waar zien binnen het kader van de egodenkgeest zijn we als kleine kinderen die in sprookjes geloven.
Geven we de ego-sprookjes en ons geloof erin aan HG/J denkgeest dan gaan we als (spiritueel)volwassenen ánders kijken naar al die sprookjes en zien dan de symboliek erachter en dan kan het ook gezien worden als hulpmiddel om via het ándere denken en ware vergeving terug te herinneren in Waarheid.

Image

4 reacties
 1. Jan zei:

  Als elke gedachte geprojecteerd wordt en onwaar is dan kunnen we die gedachten dus ook niet door middel van woorden overgeven aan HG/J.

  Hoe doen we dat dan?

  Like

 2. illusje zei:

  Elke geprojecteerde ego gedachte is onwaar, omdat deze zich afscheid van Waarheid, van Eenheid, in die zin is elke ego gedachte onwaar. Echter als denkgeest dit waarneemt is er al niet meer een volledige identificatie met de egodenkgeest en zijn projecties. Jij als denkgeest staat dan als het ware in een waarnemende positie waarin je kan overzien wat je denkt en projecteert. Op dat moment ben je in staat een keuze te maken en deze keuze is ook een gedachte, een gedachte die de verbinding vormt tussen onwaarheid en Waarheid, tussen afscheiding en Eenheid.
  Woorden geven vorm aan onze gedachtes en kunnen vanuit de waarnemende, keuzemakende positie van de denkgeest behulpzaam zijn in het terug herinneren van de verbinding met Waarheid, oftewel Eenheid.

  Like

 3. Jan zei:

  Er zijn projecties, die pijn doen, in welke mate dan ook. Die projecties zijn een weergave van een ‘pijnlijke” egogedachte. Ik begrijp van jou dat dit besef, namelijk dat de gedachte die aan de ‘pijnlijke” projectie ten grondslag ligt onwaar moet zijn, voldoende is om op dat moment een andere keuze te kunnen maken.
  Het besef van het feit dat de egogedachte onwaar is poetst als het ware de projectie uit en doet een nieuwe , ongeprojecteerde, gedachte ontstaan waarvoor ik al dan niet kan kiezen.
  Het klinkt eenvoudig.
  Als ik er verder bij stilsta dan denk ik: het is eenvoudig om een gedachte als onwaar te bestempelen, maar moeilijker om niet op zoek te gaan naar een andere, ogenschijnlijk ware, egogedachte. Het keuzemoment is ook het moment van loslaten en je even helemaal alleen voelen.
  Vandaar dat jij al jaren zegt dat je het niet alleen moet doen maar samen met HG/J.

  Like

 4. illusje zei:

  Ja, om te beginnen is een andere keuze maken, dus niet meer voor denken vanuit egodenkgeest, maar denken vanuit HG denkgeest, de eerste stap, daarna kan de voorheen egodenkgeest keuze + projectie als vergevingskans en materiaal gezien en gebruikt worden. Dat proces klinkt heel simpel als je het zo leest en in wezen is dat ook zo, maar gedurende dit hele proces spelen natuurlijk ook alle gevoelens en emoties mee die gepaard gaan met egogedachtes (afscheidingsgedachtes), en deze gevoelens en emoties maken het allemaal behoorlijk zwaar, deze moeten liever niet zomaar opzij geschoven of ontkend worden natuurlijk. Eigenlijk zijn al die pijnlijke gevoelens en emoties het gevolg van de voortdurende poging van de egodenkgeest om jezelf af te scheiden van het Zelf, Eenheid, wat eigenlijk onmogelijk is, maar toch blijft de egodenkgeest het proberen en dát is waar de pijn en het lijden vandaan komt, niet van de projectie waarin de pijn en het lijden in zijn uit geprojecteerd. Dus de projectie is niet de oorzaak, maar kan als deze ánders gezien wordt als reminder dienen om het vergevingsproces aan te gaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: