Leren door herhaling…

 

Gedachtes over de steeds maar terugkerende patronen in het leven.

Er is maar één probleem. En dat bevind zich in de (ego)denkgeest. Dat ene probleem wordt eindeloos herhaald en uit geprojecteerd in miljoenen gedachtestukje, zodat er ‘velen’ problemen lijken te zijn, die zich schijnbaar buiten de denkgeest bevinden, in een poging het zodoende kwijt te raken, terwijl het slechts een ‘vergeten’ is. Oorzaak en gevolg blijven met en aan elkaar verbonden, gedachtes verlaten nooit hun bron.

Aangezien er maar één probleem is, en dat is de gedachte van afscheiding, kunnen we dat ‘ene probleem’ terug herkennen in al onze projecties.
Het lijkt zo te zijn echter, doordat er projectie plaatsvindt, dat er ontelbare problemen zijn die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben.
Als we echter goed kijken dan kunnen we wel zien dat er een patroon zit in al onze schijnbare problemen, patronen die zichzelf lijken te herhalen.
De egodenkgeest bedient zich van ‘herhaling’, leren vindt immers plaats door herhaling, de egodenkgeest leert door herhaling.
Door de herhaling en het ‘vergeten’ dat de bron van het probleem in de denkgeest ligt, ‘leert’ de egodenkgeest zich vaster in zijn waanzinnige, onmogelijke denksysteem.

Dus des te meer ‘wij’ lichamen en situaties zien als de oorzaak van problemen, des te beter leren ‘we’ dat het ‘waar’ is dat we een lichaam zijn en niet denkgeest.
Zie daar het leersysteem van de egodenkgeest en zie daar het resultaat, een wereld vol van angstsituaties, waar we nu in geloven en voor waar aannemen.

Al de terugkerende patronen, dezelfde soort conflicten, dezelfde soort situaties, steeds in andere vormen, die ons maar lijken te achtervolgen, in een eindeloze serie herhalingen, zijn niets anders dan de leermiddelen van de egodenkgeest, die door lijden, schaarste en angst leert en steeds vaster in het ‘zadel’ komt te zitten.

Maar er is een andere manier.
Leren zet de egodenkgeest vaster in het zadel, leren onder leiding van het Juist-gerichte denksysteem, kan ook dit hele ‘valse’ denksysteem doen laten afleren.
Dat is het pad van vergeving wat Een cursus in wonderen ons aanbied.
ECIW vertegenwoordigt de altijd nog in de denkgeest aanwezige herinnering, die nooit verloren kan gaan, de herinnering aan de bron, waar elke gedachte wordt geboren en waar de keuze kan worden gemaakt voor angst, afscheiding, leren via de egodenkgeest, of voor uitbreiding van Liefde, van eenheid, (af)leren via de Heilige Geest denkgeest.
Beide zijn denksystemen, voortgebracht door de denkgeest.

Leren via de Heilige Geest denkgeest gaat ook via herhaling, zoals dat bij alle leren zo gaat.
Als er wordt gekozen voor leren via de Heilige Geest denkgeest, oftewel de Juist gerichte denkgeest, dat wat ‘we’ in werkelijkheid ZIJN, dan zal al het ego-gedachtemateriaal, via vergeving omgekeerd worden en zo een zeer bruikbaar middel worden bij het terugherinneren in Eenheid, in God én vervolgens een ‘kanaal’ voor het uitbreiden van Liefde.

Ook het HG-leersysteem, moet door herhaling geleerd worden, vergeving moet geleerd en geoefend worden, begrepen én geoefend, zodat het hele egodenksysteem vervangen wordt door het HG-denksysteem.
Tenslotte, als de denkgeest weer zich helemaal terugherinnert in de Denkgeest, zijn Bron, dan zal het ‘(af)leren’ voltooid zijn.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: