De verhalenverteller met de toverlantaarn

De egodenkgeest is de verhalenverteller met de toverlantaarn.

 

De egodenkgeest heeft zichzelf ook geprojecteert in een vorm, als een lichaam, zodat het lijkt dat het lichaam van alles mee maakt en beleeft en ervaart, en vergeten is dat het de verhalenverteller, de egodenkgeest is die de verhalen bedenkt en projecteert. De projectie, lijkt te zijn losgeraakt van zijn bron de egodenkgeest.
Maar het is nooit het lichaam dat de verhalen vertelt, het is en blijft de egodenkgeest die dat doet. De egodenkgeest is en blijft de verhalenverteller met zijn toverlantaarn.

De ontwaakte denkgeest echter die nu de bron van het ene afscheidingsidee heeft gevonden, laat het geloof in de zelfgemaakte verhalen van afscheiding los, de bron van de projecties. De denkgeest vergeeft zijn geloof in de toverlantaarnplaatjes en verliest daardoor zijn angst en het vermogen en de wil vanuit angst te projecteren.
Terug herinnerd in de denkgeest zal ook éénheid weer herkend worden en zal het kenmerk van éénheid, dat er alléén één kan zijn zich uitbreiden.

En de voorheen zo betoverende ‘toverlantaarnbeelden’, zullen nu alleen nog het verhaal vertellen van de herinnering aan éénheid….

 

 

 

 

2 reacties
 1. Dank voor de helderheid. Zijn die oude kinderboeken toch weer ergens goed voor – om eindelijk op te groeien…

  Like

 2. illusje zei:

  Dit is op illusje herblogden reageerde:

  Ik wilde eigenlijk een blogje schrijven over dat het leven dat wij lijden en waarmee wij ons identificeren niets anders is dan een verhaal, verteld door de waarnemende/keuzemakende denkgeest die ervoor kiest deze verhalen ‘echt’ te maken door erin te geloven.
  Echter ik ontdekte dat ik daar al eens over had geschreven en omdat ik nog steeds achter de inhoud van dit blogje sta besloot ik het te herbloggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: