VOORAANKONDIGING

VOORAANKONDIGING: DE GROTE BEVRIJDING/MARGOT KRIKHAAR

Beste lezer,

Met gepaste trots en dankbaarheid mag ik aankondigen dat momenteel het tweede boek van Margot Krikhaar in voorbereiding is. Het is getiteld: De grote bevrijding. Het denksysteem van Een cursus in wonderen en verschijnt naar verwachting begin 2012.

In haar eerste boek, Ontwaken in liefde, beschrijft Margot heel precies haar persoonlijke pad naar ontwaken. Tevens laat ze in twaalf concrete stappen zien wat het vergevingspad van Een cursus in wonderen inhoudt en hoe dat in de praktijk van het dagelijkse leven kan worden toegepast.
Haar nieuwe boek gaat nog dieper in op wat Een cursus in wonderen nu precies zegt. Dit boek verschaft een toegankelijke en veelomvattende uitleg van dit prachtige spirituele pad, en van het denksysteem dat eraan ten grondslag ligt. Het zal dan ook een zeer behulpzame wegwijzer zijn voor iedereen die Een cursus in wonderen als zijn of haar pad naar ontwaken ziet.

Wat Margots persoonlijke ervaringen betreft: deze hielden natuurlijk niet op na het schrijven van Ontwaken in liefde. In haar digitale dagboek op haar eigen website doet zij op zeer indringende wijze verslag van haar ervaringen over het omgaan met ziekte en dood, zie: http://www.margotkrikhaar.nl

 

 

DEGROTE BEVRIJDING
Het denksysteem van Een cursus in wonderen

Een cursus in wonderen is een spiritueel pad dat je stap voor stap naar het ontwaken voert. Je krijgt zicht op het ego, zodat je vervolgens een radicale omslag kunt maken in je waarneming. Deze omslag van angst naar liefde– het wonder – helpt je tenslotte geheel en al aan het ego voorbij. Je bent niet het afgescheiden valse zelf dat je dacht te zijn. Het bewustzijn van eenheid keert terug.

De grote bevrijding behandelt op een toegankelijke manier de theoretische ondergrond van Een cursus in wonderen. Op heldere en boeiende wijze, met veel voorbeelden en illustraties, beschrijft Margot Krikhaar de Cursus als non-dualistische leer met een metafysisch en een praktisch niveau. De auteur belicht diverse thema’s in hun samenhang, zoals:onze werkelijkheid in God, de mythe van het ego, het denkbeeldige ontstaan van tijd en ruimte, de wereld en het lichaam als schijnbaar afgescheiden entiteiten. Ook de dynamiek van het ego komt uitgebreid aan de orde, evenals de vergevings weg van de Heilige Geest. Tenslotte wordt ingegaan op tal van misverstanden en valkuilen die kunnen ontstaan wanneer de basisprincipes van de Cursus over het hoofd worden gezien.

Begrip van de metafysica of onderliggende filosofie van Een cursus in wonderen is nodig om zijn praktijk weg van vergeving goed te kunnen toepassen. Maar theorie en praktijk kunnen niet van elkaar gescheiden worden. Het doornemen van dit boek raakt ook aan de praktijk van vergeving. Immers de illusoire wortels van wat wij ons bestaan en ons zelf noemen, worden blootgelegd en als droom ontmaskerd. Daarmee vormt dit boek een uitstekende basis om op een meer diepgaande manier vergeving te beoefenen.


Blijf op de hoogte van de nieuwste uitgaven van IPP via onze website: http://www.innerpeacepublications.nl


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: