Alleen waarnemen is niet genoeg

 

Het is niet genoeg alleen een uitstekend waarnemer te zijn van de eigen gedachtes, en daardoor het ego denken van voor naar achter en van binnen en van buiten helemaal te kennen en te doorgronden en te zien wat een vernietigend denksysteem het is.
Dat kan zelfs tot verdere moedeloosheid, uitzichtloosheid en depressies lijden. Duidelijk niet het doel wat ECIW voor ogen heeft.

Dat is vaak het punt waarop men denkt, nou weet ik het wel met dat vergeven, daar kan je je wel achter blijven verschuilen, ik moet nog wel ‘gewoon’ kunnen leven hier in dit leven en men ploetert door.
En gebruikt de Cursus zo’n beetje om het leven niet al te zwaar te laten zijn.

Alsof het vergeven, de kern van de Cursus, alleen maar afleidt van het leven in de wereld.

Het is een reddingspoging van de egodenkgeest, de denkgeest te houden waar deze is, in de egodenkgeest, in de droom.

En ook al wordt nu gezien dat het ego alleen maar angst projecteert in talloze vormen, de volgende stap zetten en louter alles zien als vergevingskans, wordt vermeden, juist nu men voor de deur staat en slechts één volgende stap hoeft te zetten.

De angst is nog te groot en als deze niet wordt vergeven in al zijn vormen, blijft men waar men is in afscheiding.

Het betekent ook dat men er nog steeds voor kiest of denkt het helemaal alleen te moeten doen, maar dit alleen doen betekend gewoon voor de egodenkgeest kiezen als gids en dat kan niets anders betekenen dan voor afscheiding kiezen.
De Verzoening aanvaarden voor jezelf houdt in dat er eerst voor HG/J denkgeest gekozen moet worden, als dat is gedaan en men zich totaal olv dit denksysteem heeft geplaatst zal de Verzoening aanvaarden daarvan een logisch gevolg zijn.

Dit aanvaarden van de Verzoening kan dus nooit olv de egodenkgeest gebeuren. Olv de egodenkgeest kan alleen voor afscheiding van het zelf gekozen worden.
Dus wil men de Cursus echt doen, dan zal er naast het observeren van alle gedachtes, voor vergeving gekozen moeten worden, consequent, als manier van ‘leven’, want anders werkt de Cursus gewoon niet.

De Cursus is niet een Masters opleiding in het verkrijgen van een graad in de wetenschap van de egodenkgeest, maar louter en alleen om de blokkades die de egodenkgeest voor Liefde heeft geplaatst aan het licht te brengen en ze te leren vergeven.

Vergeven, ware vergeving lijkt zo lastig, wordt als lastig ervaren, omdat ware vergeving zegt dat er in werkelijkheid niets gebeurd is. Door vergeving komt men bij de harde kern die ziet dat niets werkt in de wereld en dat alle waan achtergelaten moet worden, voordat de werkelijkheid zich weer laat zien, die hierachter verborgen ligt, en nog steeds onveranderlijk en ongeschonden is. Het is dus het totale loslaten van alles wat men dacht dat waar was en waar men aan gehecht was. Vergeven is eigenlijk een heel mild hulpmiddel bij dit afbraak proces, zoals het wordt ervaren. Door daarbij de voorheen ego symbolen Jezus en de Heilige Geest nu te zien als symbolen voor de brug terug naar de werkelijkheid, wordt de denkgeest daar liefdevol over teruggeleid en vindt een zacht en geleidelijk ontwaken plaats.

Het enige wat dit proces moeilijk doet lijken is de weerstand van de egodenkgeest die dit niet wil, en het enige antwoord hierop is hier oordeelloos naar leren kijken samen met Jezus en vergeven.

 Leestip: Wat is vergeving? WdII.1. (blz.404)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: