Alles

 

Alle verlangen verdwijnt als ingezien wordt dat alle verlangen in wezen het Verlangen naar ‘Alles’ (God) is.

Dan stopt het onstilbare verlangen van de ego-denkgeest naar alles, dat zichzelf in stand houdt door zonde/schuld/angst.

En blijft ‘Alles’ (God) over.

‘Wie zou proberen met de nietige vleugels van een mus te vliegen wanneer hem de machtige kracht gegeven is van een adelaar? En wie zou zijn vertrouwen stellen in het schamele aanbod van het ego wanneer de gaven van God voor hem worden neergelegd?’ (H4.I.2:2-4)

 

adelaaaaar

 

 

3 reacties
  1. Ja, de Sinterklaaslijst van het ego is dus alweer een repressie methodiek, om God veilig buiten onze uiterst beperkte ego denkgeest te houden, en denken dat wij alleen maar specifieke dingen nodig hebben…

    Like

  2. Voel het verlangen naar zaken van de wereld, maar begrijp dat ‘ik’ er niet gelukkig van wordt, wel vreemd hoor.Mag ik dan mijn eigen verlangen vergeven- de ruimte zijn voor het verlangen dat ik voel?liefs, pep

    Like

  3. Het ‘verlangen’ gegeven aan de Heilige Geest of Jezus wordt her-gebruikt en zal je dát geven wat je écht verlangt: de Liefde van God en het is aan jouw als denkgeest, als de keuzemaker, die kan kiezen tussen de Heilige Geest denkgeest en ego-denkgeest of je dit wilt aanvaarden of nog niet. Elk moment van verlangen kan gebruikt worden voor deze keuze, als jij de denkgeest dat wilt.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: