Kunnen we ontkomen aan het onvermijdelijke?

In de Inleiding van Een cursus in wonderen staat:

‘Dit is een cursus in wonderen. Het is een verplichte cursus. Alleen de tijd waarop je hem doet staat jou vrij.’ (Inl.1:1-2)

Dit woordje ‘verplicht’ is meestal de eerste heftige weerstand die een beginnende Cursus student tegenkomt, omdat deze zoals alles eerst ‘speciaal’ dus vanuit de ego-denkgeest, hoort, en op z’n kop interpreteert.

Met ‘verplicht’ wordt bedoeld, dat Verlossing, Ontwaken, onvermijdelijk is voor het hele Ene Zoonschap. Niemand, geen enkel (schijnbaar) stukje denkgeest kan hier aan ontkomen, omdat er in werkelijkheid niets is gebeurt. Vandaar dat in diezelfde Inleiding wordt gesteld:

‘Deze cursus kan daarom heel eenvoudig aldus worden samengevat:

Niets werkelijks kan bedreigd worden.

Niets onwerkelijks bestaat.

Hierin ligt de vrede van God.’ (Inl.2:1-4)

Zo zie ik dat eigenlijk de hele wereld met alles erop en eraan een poging tot ontkomen aan het onvermijdelijke is en dat we van alles verzinnen om het onvermijdelijke uit te stellen. Dat is het ‘speciale’ doel van de ego-denkgeest die is gefundeerd in ‘angst’.

Zoals in de Cursus staat en tevens het centrale thema is van ECIW:

‘De wereld werd gemaakt als een aanval op God. Ze symboliseert angst.’ (WdII.3.2:1-2)

Het grote vermijden van God en als we goed en eerlijk kijken zien we het overal in terug in al ons dagelijks handelen. We zijn zeer bedreven ‘uitstellers’ geworden geprojecteerd in een wereld van tijd en ruimte hét symbool van vermijden en uitstellen en het gereedschap van de ego-denkgeest.

Maar van uitstel kan in dit geval geen afstel komen, want Verlossing is onvermijdelijk:

‘Het woord ‘onvermijdelijk’ is beangstigend voor het ego, maar vreugdevol voor de geest. God is onvermijdelijk, en jij kunt Hem evenmin vermijden als Hij jou.’ (T4.I.9:10-11)

 

resizelayout

 

 

 

 

3 reacties
  1. God is a fact. There is only Love. God loves you. You are His Son.Deze wereld is reeds verlost, dus wat zouden we moeten vermijden. Uiteindelijk zal elk deel van het Zoonschap dit her-inneren/realiseren, dat is goed nieuws!Mooie benadering over dat verplicht, positief!

    Like

  2. God is a fact. There is only Love. God loves you. You are His Son.Deze wereld is reeds verlost, dus wat zouden we moeten vermijden. Uiteindelijk zal elk deel van het Zoonschap dit her-inneren/realiseren, dat is goed nieuws!Mooie benadering over dat verplicht, positief!liefs, pepijn

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: