ENDI?

Wat is een ENDI?
ENDI
= Een Nietig Dwaas Idee.


Een nietig dwaas idee gedroomd door de dromer van de droom en voorkomt in Een cursus in wonderen in hoofdstuk 27 VIII. De ‘held’ van de droom. 6:2-5 :

‘In de eeuwigheid, waar alles één is, sloop een nietig dwaas idee binnen waarom de Zoon van God vergat te lachen. Door dit te vergeten werd de gedachte een serieus idee, in staat tot zowel verwezenlijking als werkelijke gevolgen. Samen kunnen we ze beide weglachen, en begrijpen dat de tijd geen inbreuk kan maken op de eeuwigheid. Het is ridicuul te denken dat de tijd de eeuwigheid kan omringen, die juist betekent dat er geen tijd bestaat.’


Door heel eerlijk te kijken naar al de endi’s in mijn leven als waarnemer, samen met HG/J zie ik de blokkades die ik als endi heb opgeworpen tegen Liefde, tegen Vrede, tegen Vreugde, tegen God. En die blokkades bestaan uit de drie-eenheid van de egodengeest: zonde/schuld/angst naar buiten geprojecteerd in miljoenen variaties, maar allemaal terug te voeren tot deze drie waanideeën.
Vergeven zonder eerst eerlijk te kijken hierna samen met HG/J is nep en weer een vorm van angst.


En ik gebruik ‘emoticons’ omdat ze symbool staan voor de emoties die het machtigste wapen zijn van het ego en ons gevangen houden in de droom en het belangrijkste leermiddel van de Heilige Geest als we ze aan Hem geven en zo de weg uit de gevangenis worden.
Een hulpmiddel hierbij kan zijn een geleidemeditatie van Gary Renard die ik eerder op dit blog heb geplaatst.10 reacties
 1. Heerlijk, recht voor z’n raap, en ja ik denk dat je de sleutel ENDI= Een Nietig Dwaas Idee er wel bij moet houden, steeds. Voor nieuwe lezers.

  Like

 2. ja en voor als het echt ‘eng’, ‘irritant’, bedreigend dreigt te worden 

  Like

 3. Hoe zat/zit dat met het aandacht geven en voeding…..door endi heen het gezicht van Yshua zien?Lastig… maar onze erfenis….!?!

  Like

 4. Een nietig dwaas idee… daar kijk je naar samen met “J” niet samen met ENDI

  Like

 5. …. “waarom de Zoon van God vergat te lachen.”……Als hij/ik het vergeten was/heb….kunnen we/kan ik er nu toch om lachen….KEIHARD!!!!Het idee op zich was niet erg alleen dat laatste dat ik/hij vergeten heb/heeft……En die…… (vergissing)kunnen we vergeven……..KEIHARD!…zonder te begrijpen….toch?

  Like

 6. @egbertex – hoe dan ook het is en blijft een nietig dwaas idee… ook al maken we er een serieus idee van, een idee blijft het… een nietig dwaas idee en het zal nooit anders worden dan een nietig dwaas idee… de groeten van ENDI (een nietig dwaas idee)…

  Like

 7. Mooi verhaal, maar ik kan mijn ogen weer niet geloven over die Nederlandse vertaling… Er staat: Het is ridicuul te denken dat de tijd de eeuwigheid kan omringen, die juist betekent dat er geen tijd bestaat.’ Maar in het Engels staat er: It is a joke to think that time can come to circumvent eternity, which means there is no time.En dat zou vertaald moeten worden als: “Het is ridicuul te denken dat de tijd de eewigheid buitenspel kan zetten, dat wil zeggen dat tijd niet bestaat.”Tijd om dat met een rood alarm aan Koos Janson door te geven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: