Her-intredende dromen

Het  leven kan soms totaal stuurloos lijken zonder enige vorm, doel, richting, wat dan ook, doelloos maar doen wat er voorbij kwam, denkend dat het iets zou opleveren, maar eigenlijk gewoon een speelbal van niets.

Ik vraag om Hulp, pak Zijn Hand, en dat voelt dan wel weer als zinnig, alsof dit zegt laat mij je denkgeest aansturen zodat het wel zin heeft, al die beelden zijn niets, projecties uit een zwervende dolende denkgeest, geef ze aan mij ik geef ze richting. En weer al die dwarrelende beelden… ah de cursus beschrijft het precies zoals het is:

 ‘Ze dwarrelen door zijn denkgeest als door de wind opgewaaide bladeren die een ogenblik een patroon vormen, uit elkaar vallen, zich hergroeperen en wegvliegen. Of als luchtspiegelingen die boven een woestijn worden gezien, oprijzend uit het stof.’ (WdI.186.9:3)

en

‘Deze schimmen zullen verdwijnen en je denkgeest onbeneveld en sereen achterlaten, wanneer jij de functie accepteert die jou gegeven is.’

en

‘Doe zoals Gods Stem aangeeft. En als die iets van jou vraagt wat onmogelijk lijkt, denk er dan aan Wie het is die vraagt, en wie het is die weigert.’

 Het is goed zo diep in mezelf te moeten kijken nu ik daar alle tijd voor heb, het is zo confronterend maar geen ontkomen aan, het moet, me niet laten afleiden door drukdoenerij, door dingen die ‘moeten’ gebeuren, afleidend ego geschreeuw.

Intreden in God gaat niet zonder weerstand, ook al weet ik dat ik er nooit ben weggeweest en het slechts een droom is van uitgetreden zijn en nu de bereidwilligheid weer her-in te treden.


 

 

 

1 reactie
  1. Met grote dankbaarheid dat ik je verhaal mag volgen…En het beeld van de dwarrelende bladeren, die even een patroon lijken te vormen en dan weer wegwaaien, enz. alsook de luchtspiegelingen, dat is werkelijk maar al te herkenbaar. Situaties komen en gaan… als papieren coulissen. Een zuchtje wind, en het is weer voorbij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: