Gary Renard in Amsterdam 23 mei 2009

 Hoe het was? Geweldig! 

Maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

zie onder Photos. 2 pagina’s!

 

Hieronder volgt nog een artikeltje naar aanleiding van de nieuwe editie van Gary’s eersteling, “De verdwijning van het universum.” van de hand van de vertaler, Rogier Fentener van Vlissingen.

                                   garyplaatje                                     

                 IMG_3466-s       IMG_3456-s

Meneer Renard, neem ik aan?

Dr. Livingstone, I presume? Dat waren de beroemde woorden van Stanley. Zo vergaat het ons bij het lezen van De verdwijning van het universum van Gary Renard in de opnieuw vertaalde tweede editie die in de lente voorhanden zal zijn, als vóórlopertje op het verschijnen van De Liefde heeft niemand vergeten, dat rond Kerst 2009 het licht zal zien. Een kans dus voor een nieuwe kennismaking en een verdere verdieping.

Gary Renard is iemand die je echt kent, maar niet heus. Zijn ervaringen die de basis van zijn boeken zijn, lijken onwaarschijnlijk, maar toch gewoon. We kennen hem omdat hij alles zo openlijk met ons deelt, maar hij verbijsterd ons toch ook steeds weer door zijn avonturen, echter… het verhaal sleept je mee, en als we al studenten van de Cursus waren, dan zal Gary’s verhaal behulpzaam zijn bij het verdiepen van onze ervaringen. Als we nog nooit van de Cursus gehoord hadden, dan zouden we er nu waarschijnlijk naar op zoek gaan, zoals dat ook met Gary zelf gebeurt in het eerste boek.

In een toestand die vaak het midden lijkt te houden tussen consternatie en herkenning, wordt hij door zijn nieuwe leraren, Arten en Pursah, reïncarnaties van de apostelen Thaddeus en Thomas, geleid om de Cursus te gaan bestuderen, terwijl een doorlopende reeks van ontmoetingen met dit tweetal hem helpt om het alles in een razend tempo (ook al duurde het 10 jaar), te integreren in zijn leven. De meesten van ons zouden waarschijnlijk de blauwe wagen hebben gebeld, maar in Gary hield dat gevoel van herkenning toch de overhand, en zodoende is hij ons ook tot voorbeeld en sleept ons mee tot steeds verder gaande verdieping van ons eigen werk met de Cursus. Het heeft zin om na de Verdwijning, het tweede boek, Jouw onsterfelijke werkelijkheid te herlezen, omdat er een opbouw in zit. Het derde boek De Liefde heeft niemand vergeten is de klap op de vuurpijl (DLHNV verwacht eind 2009).

Rogier Fentener van Vlissingen

http://www.xanga.com/rogierfvv

 

              

2 reacties
  1. Van harte aanbevolen natuurlijk, en ik hoop echt dat ik er zelf ook bij kan zijn…

    Like

  2. @RogierFvV – natuurlijk ben je erbij…. ook al op vrijdagavond de 22ste als Gary zijn eerste boek ‘De verdwijning van het universum’ in een splinternieuwe herziene vertaling zal komen signeren in The American Book Centre aan het Spui te Amsterdam. En jij jouw boek Closing the Circle zal signeren voor de liefhebber, die zich zal herinneren dat de voorzet voor dit boek werd gegeven in het tweede boek van Gary, ‘Jouw onsterfelijke werkelijkheid.’

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: