Valentijnsdag ánders bekeken.

 

En laat ik nu eens over mijn weerstand tegen verschijnselen als Valentijsdag heenstappen, aan HG/J geven en al mijn vrienden (inclusief denkbeeldige vijanden, ook verlossers maar dan in een andere verpakking) van nu en die ik ooit ben tegengekomen, nog zal tegenkomen, uit vorige dromen, die nog geboren moeten worden en een rol gespeeld hebben of nog gaan spelen in mijn script en mijzelf, zien in het Licht van de Liefde wat we Zijn…..

‘Waartoe dient jouw broeder? Jij weet het niet, omdat jouw functie jou niet duidelijk is. Verleen hem geen rol waarvan jij je inbeeldt dat die jou geluk moet brengen. En probeer hem niet te kwetsen wanneer hij niet de rol op zich neemt die jij hem hebt toebedacht in wat jij als de bedoeling van jouw leven droomt. In iedere droom die hij heeft vraagt hij om hulp, en jij kunt hem die bieden als jij de functie van de droom op dezelfde manier ziet als Hij die alle dromen als middel kan gebruiken om de functie die Hem gegeven is te dienen. Omdat Hij de dromer liefheeft, en niet de droom, wordt elke droom tot een geschenk van liefde. Want in het middelpunt daarvan staat Zijn Liefde voor jou, die elke vorm die de droom maar aanneemt met liefde verlicht.’ (ECIW T29.V.6.1-7)

Een Happy Valentijns-Dream-day vandaag (en morgen en eigenlijk altijd)

 

5 reacties
 1. Schitterend. Ik wist vroeger in Holland nooit dat er zoiets als Valentijnsdag bestond, maar dat hebben jullie dus ook. Ik begrijp niet hoe ik er dus altijd aan ontsnapt ben, maar totdat ik Amerikaanse vrindinnetjes had, had ik er nooit van gehoord. Sindsdien begrijp ik echter dat je in een relatie je leven niet zeker kunt zijn als je het vergeet. 

  Like

 2. @RogierFvV – Je weet toch dat je je leven nooit zeker bent als je de Liefde vergeet! ‘De Liefde heeft niemand vergeten.’

  Like

 3. Heerlijk, Annelies. Dank je wel om je weerstand te overwinnen en ons zo’n mooi Valentijn moment mee te laten dromen. 

  Like

 4. Ja, dat is een goede aanhaling, waar heb je dat vandaan? dat wil ik gebruiken.

  Like

 5. @RogierFvV – De eerste is uit Een cursus in wonderen (ECIW T29.V.6.1-7) en de tweede; ‘De Liefde heeft niemand vergeten’ is de titel van het derde boek van Gary Renard….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: